Effect_Migdal
ECO_C_Migdal

שום כבוש

מאת: ד"ר אורי מאיר צ'יזיק - מחבר הספר "התססה מקומית"
דרך נהדרת להגביר את צריכת השום בתפריט היומי
שום כבוש. צילום: חיים יוסף

שום כבוש. צילום: חיים יוסף

ידוע כי לשום יתרונות בריאותיים רבים. ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, מחבר הספר "התססה מקומית" משתף אותנו במתכון קל לשום כבוש שהמצרך הכי חשוב בו הוא: סבלנות…

על יתרונותיו הבריאותיים של השום:

אודות השום

מזון המרפא העתיק שגורם לתאי הסרטן להתאבד

OriBook_Inside

שום דבר נהדר

מתכון שום כבוש

חומרים לצנצנת של 1-1.5 ליטר:

1 ק"ג שום יבש

מים

מלח

הוראות הכנה:

מכניסים את השום לצנצנת.

בכלי נפרד מכינים תמיסת מלח. על כל כוס מים מוסיפים כף גדולה של מלח ומחכים עד שהמלח נמס לחלוטין.

יוצקים את תמיסת המלח לצנצנת עד שהמים מכסים את השום לגמרי, והצנצנת מלאה עד כסנטימטר מהשפה, כדי שיהיה מקום לגזים שיצטברו.

סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד. ב-3-4 הימים הראשונים פותחים פעם ביום כדי לשחרר גזים.

אחרי חודשיים השום כבר מותסס ומוכן לשימוש, אבל אני ממליץ לחכות.

אחרי שנה טעמו משתבח והוא חזק, חמצמץ ודומיננטי.

צרו קשר עם ד"ר אורי מאיר צ'יזיק



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: