_HB_KATEDRA_L

Powered by WP Bannerize

O3_FLYR

Powered by WP Bannerize

רולים של חצילים בתנור עם ממרח שעועית, בליווי רוטב עגבניות ושום

מאת: ציונה מלמן
מנה אלגנטית, מתאימה כמנה ראשונה, דורשת קצת מאמץ - אבל קוצרת שבחים
חצילים בתנור

רולים של חצילים בתנור עם ממרח שעועית, בליווי רוטב עגבניות ושום (ציונה מלמן)

כמות: כ- 12 רולים

ציוד נדרש: מנדולינה

לחצילים

המצרכים

• 2 חצילים גדולים וארוכים
• 1/3 כוס שמן זית
• 3-4 שיני שום כתושות
• 1 כפית מלח
• 2 כפיות גדושות אורגנו יבש
• 2 כפיות גדושות בזיליקום יבש (או תימין)

אופן הכנת החצילים

1. לקלף את החצילים.
2. בעזרת הלהב הבינונית במנדולינה (לא עם הלהב הדקה מאוד) לחתוך לפרוסות ארוכות.
3. להניח אחד על יד השני, על נייר אפיה במגש תנור.
4. לערבב בנפרד את שאר המרכיבים בקערה.
5. להבריש את החצילים עם הרוטב, לשים לב שיש יותר תבלינים משמן זית על כל אחד (אפשר בעזרת מברשת מיוחדת, אני השתמשתי באצבעות). להפוך ולהבריש את הצד השני.
6. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות כ-6-8 עד שמזהיב קלות ולהפוך לצד שני. לאפות כ 3-4 דקות נוספות עד שנראה מוכן. להיזהר שהחצילים לא יישרפו.
7. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ-20 דקות.

לממרח שעועית

המצרכים

• 1 כוס שעועית לבנה או בובס
• 1 גבעול של בצל ירוק חתוך לחתיכות קטנות
• 2 שיני שום טרי
• 1 כף שמן זית
• ½ כפית מלח
• ¼ כוס מים

אופן הכנת הממרח

מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון עם להב מסוג "S", או בבלנדר חזק, ומערבלים עד לקבלת מחית (פירה) חלקה וקרמית. במידה והמרקם סמיך מדי, מוסיפים מים. טועמים ומתאימים תיבול ע"פ הצורך.

לגיוון

משתמשים בעירית קצוצה דק כתחליף לבצל הירוק. מוסיפים אותה אחרי שערבבנו את השעועית.

לרוטב (אופציונאלי)

המצרכים

• 2 עגבניות טריות בשלות
• 6 חתיכות עגבניות מיובשות
• 1 שן שום

אופן הכנת הרוטב

להכניס את כל המרכיבים לבלנד ולערבב עד למרקם הרצוי.

אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד עגבניות טריות, ואם רוצים להסמיך אז להוסיף עוד עגבניות מיובשות.

חצילים בתנור
רולים של חצילים בתנור עם ממרח שעועית (ציונה מלמן)

הרכבת המנה

מילוי הרולים

ניתן למלא את הרולים בירקות טריים חתוכים לרצועות דקות (כמו בתמונה), כגון:
• גזר
• מלפפון
• בצל ירוק
• קולורבי
• אבוקדו
• כרוב אדום

אופן ההכנה

1. להניח פרוסות חציל על משטח יבש ולמרוח כ-כף גדושה של ממרח שעועית, עד לקבלת שכבה אחידה.

2. להניח מעט מהירקות הטריים על שליש מהחציל ולגלגל (לא יותר מדי כדי שיהיה אפשר לסגור אותו).

3. להניח את הרולים בכלי מתאים ולהגיש.

ציונה מלמן – מנחת סדנאות לבישול ואורח חיים בריא

השאירו תגובה: