Bari13_Fly
SunnyDew_Fly

קציצות קינואה עדשים ובטטה

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
הקציצות האלו אולי נראות תמימות, אבל לא תאמינו עד כמה הן בריאות!
קציצות קינואה עדשים ובטטה. צילום: כנה אמונה שכטר

קציצות קינואה עדשים ובטטה. צילום: כנה אמונה שכטר

Bari13_Inside

מתכון בריא וטעים להפליא מתוך הספר "נפלאות ההנבטה".

חדשים בהנבטות? עדשים שחורות ניתן להנביט בקלות ובמהירות יחסית, כך שזה רעיון נפלא להתחיל דווקא איתן.

גם קינואה ניתן ומומלץ להנביט! לא בטוחים איך? תוכלו לצפות בהדרכה מפורטת כאן.

למתכונים נוספים של קציצות בריאות:

קציצות עדשים כתומות מושלמות

קציצות מש

המבורגר עדשים ושיבולת שועל

מתכון קציצות קינואה, עדשים ובטטה

מצרכים:

2 בטטות

כוס עדשים שחורות / חומות מונבטות

כוס קינואה מונבטת

1 בצל

3 שיני שום

פטרוזיליה / כוסברה

רבע כפית אגוז מוסקט

1 כפית מלח

שמן זית

הוראות הכנה:

מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה.

מבשלים את העדשים המונבטות כ-5 דקות ומסננים.

מבשלים את הקינואה המונבטת עם כוס מים רותחים כ-5 דקות.

טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה.

מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה ועם הקינואה.

מתבלים ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

יוצרים קציצות ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

אופים בחום בינוני כרבע שעה.

מוציאים מהתנור, ממתינים מספר דקות ומורחים שמן זית על הקציצות.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו