SmartKish_Fly
SmartKish_Fly

על קמח קוקוס שמעתם?

מאת: אפרת כהן, נטורופתית ואירידולוגית, מרצה במכללת רידמן
זמן קריאה: 3 דקות
יש לו ניחוח משכר של קוקוס, גוון שנהבי ומרקם קטיפתי, הוא נטול גלוטן ומכיל מעט מאוד פחמימות ונהדר להכנת עוגיות, ממתקים, עיבוי מרקים ופשטידות. אפרת כהן מסבירה איך עובדים עם קמח קוקוס. ויש גם מתכון

צילום: pixabay

SmartKish_In


אתם מכירים ודאי את שמן קוקוס, אגוז קוקוס, פתיתי קוקוס וכמובן חלב קוקוס, אך האם ידעתם שקיים גם קמח קוקוס?

עד לפני כשנה, גם אני לא ידעתי על המוצר המופלא הזה, אך מהרגע שגיליתי אותו, אפשר לחלק את החיים שלי במטבח ל "לפני גילוי קמח הקוקוס" ולאחריהם.

אז מה זה בעצם קמח קוקוס? מדובר בעצם בתוצר לוואי בתהליך הפקת חלב הקוקוס. בשר הקוקוס שנשאר מתהליך הכנת השמן מיובש בטמפרטורה מאד נמוכה ונטחן דק למרקם של קמח. פשוט וטעים.


קמח קוקוס – מה טוב בו אתם שואלים? ערך תזונתי ויתרונות:



1. הוא נטול גלוטן!

2. הוא מכיל מעט מאד פחמימות ולכן מתאים לסוגי דיאטות שונות כגון: הדיאטה הפליאוליתית, דיאטה דלת פחמימות, דיאטת קנדידה ועוד.

3. הוא מכיל כמות נמוכה של שומן ובכלל – ערכו הקלורי נמוך  (2 כפות = 62 קלוריות).

4. הקמח עשיר בחומצה לאורית שנמצאת גם בחלב אם ונועדה לחזק את מערכת החיסון של היילוד – וכמובן שצריכתו מחזקת את מערכת החיסון שלנו, המבוגרים. החומצה הלאורית גם מזינה את העור ותומכת באיזון בלוטת התריס.

5. הקמח גם עשיר בחומצה קפרילית שהיא קוטלת פתוגנים שונים כגון חיידקים, פטריות ווירוסים.

6. בקמח הנפלא הזה יש כמות יפה של מנגן: מינרל התומך במערכת העצבים, בעל חשיבות רבה לצפיפות העצם, משתתף בהטמעת ויטמין C, כולין, ביוטין ותיאמין, תומך בבלוטת התריס, מאזן רמות סוכר בדם ועוד.

7. קמח הקוקוס עשיר בסיבים תזונתיים: כ 58%! (בסובין חיטה יש "רק" 28% סיבים תזונתיים) – הסיבים התזונתיים מקנים תחושת מלאות, מה שיכול לעזור בתהליכי ירידה בריאה במשקל.

בנוסף, הסיבים עוזרים לפעילות מעיים תקינה, להורדת רמות הסוכר בדם ולהורדת רמות הכולסטרול הרע.

שימו לב שבגלל כמות הסיבים הרבה – לא כדאי לצרוך ממנו הרבה, אחרת תהיה תחושת כבדות ומלאות לא נעימה.

אז איך משתמשים בקמח קוקוס?

קמח הקוקוס משמש להכנת מרקים, פשטידות, עוגות, עוגיות, לחמים, מאכלי RAW FOOD, קרקרים ועוד.

חשוב לדעת שקמח קוקוס לא מחליף קמח חיטה ביחס של 1:1. לקמח הקוקוס יש תכונה של ספיחת נוזלים ברמה גבוהה ולכן משתמשים בכמות קטנה ממנו. במקום כוס של קמח רגיל יש להשתמש ב 1/4-1/3 כוס קמח קוקוס.

בנוסף יש צורך בהגברת כמות הנוזלים על ידי הוספת מיץ תפוזים, חלב סויה, ביצים וכדומה.

הקפידו לערבב היטב  במשך מספר דקות את קמח הקוקוס עם שאר מרכיבי המאפה – על מנת שהמאפה יצא יציב ולא "ייפול".

מומלץ ביותר למתחילים – להסתמך על מתכונים קיימים ולא להשתמש במתכונים מוכרים תוך המרת הקמח הרגיל בקמח קוקוס.

לקמח הקוקוס ניחוח משכר של קוקוס שזה עתה נקטף וטעמו מעט מתקתק ולכן אין צורך בהמתקה כמו במתכונים רגילים.

ניתן להשתמש בקמח הקוקוס לעיבוי של מנות כגון מרקים, פודינג, דייסות, שייקים ועוד.

למיטב ידיעתי אין להשיג קמח קוקוס בארץ. ניתן להזמין באתרים שונים בחו"ל. אריזה של קמח קוקוס מספיקה להרבה מאד זמן בגלל שהכמות בה משתמשים לכל מתכון מועטה. אשמח שרשת שיווק כלשהי תרים את הכפפה ותייבא ארצה קמח קוקוס אורגני.

מתכון קל וטעים עם קמח קוקוס:

ולסיום, מתכון ממכר של כדורי חמאת בוטנים מצופים בשוקולד – מעין גרסה ביתית ומוצלחת ל recess pieces האהובים – אך הלא ממש מזינים. המתכון הזה עשיר בסיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמיני B, מגנזיום ומנגן.

כדורי חמאת בוטנים מצופים בשוקולד

3/4 כוס חמאת בוטנים אורגנית

רבע כוס דבש לא מחומם
קורט מלח – רצוי הימלאיה
חצי כוס קמח קוקוס
120 גרם שוקולד מריר איכותי
1 כפית שמן קוקוס

אופן ההכנה:

1. מערבים יחד חמאת בוטנים, דבש ומלח.
2. מוסיפים בהדרגה את קמח הקוקוס לבצק אחיד ונח לעיבוד.
3. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך.
4. מניחים על תבנית זכוכית ומקפיאים לחצי שעה לפחות.
5. ממיסים בפינג'אן על אש נמוכה את השוקולד ושמן הקוקוס לתערובת חלקה.
6. מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ושופכים מעליהם את רוטב השוקולד – מזיזים את הצלחת מדי פעם כדי שכל צדדי הכדור יזכו לציפוי- אך לא נורא אם ישארו פינות לא מצופות…
7. מקפיאים שוב לשעה לפחות.
8. הכדורים נשמרים לפחות חודשיים במקפיא, וכדאי להוציא כחמש דקות לפני האכילה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אפרת כהן

    ניתן להשיג דרך אתרים באינטרנט- מחו"ל, או אצלי במרכז "תרפא"- שנמצא בבאר שבע. יש אפשרות לשליחה בדואר יחד עם מתכונים טובים.
    ליצירת קשר: 052-2628033

  2. gaby

    במתכון לא מצוין אפית הכדורים עם קמח הקוקוס

  3. יוסי " טעם ואוכל "

    אפרת שלום לך . מענין נושא הקמח ץ
    שמי יוסי ואני מנהל אתר וקבוצת פייסבוק בת אלפי חברים . את מוזמנת להיכנס וליצור קשר להמשך

  4. נורית

    האם קמח קוקוס זה בעצם לא קוקוס טחון דק ? אם לא ניתן להשיג אותו בארץ, אפשר לטחון בבית.

  5. טל

    חמאת בוטנים עשוייה מבוטנים סוג ז
    יכולה להכיל עובש רעיל במיוחד
    גורמת לליחה מאוד גדולה בגוף
    זמן עיכול בוטן 24 שעות
    לרוב האנשים אינה מתאימה
    ואין לה מקום באתר בריאות

  6. שוש

    מסכימה עם הנאמר לפני.
    חמאת בוטנים אין לה מקום באתר בריאות ואין להטעות את הציבור. היא מלא בעובש ובעיתית לעיכול.

  7. בדוי

    מערבבים :
    טחינה גולמית+דבש (נוצרת חלבה רכה)
    מוספים: מיני אגוזים ,שקדים,
    אפשר גם גרעני חמניות ודלעת,
    אפשר גם חמוציות ,גוג'י ברי.
    הכל מרוסק גס או דק .
    מערבבים מהדקים יוצרים כדורים או נקניק או צורה אחרת .מקפאים
    ממסים שוקולד רצוי מר אם אפשר גולמי.
    את הכדורים הקפואים(או הנקניק הפרוס) טובלים בשוקולד מומס – אחלה חטיף

  8. דריה

    שלום אפרת. שמעתי רבות על הסדנאות שלך ואני רוצה להשתתף. הבעיה היא שאת עושה בבאר שבע ואני מחולון…
    אשמח אם תגיעי גם למרכז!

  9. אפרת כהן

    הי דריה. ראשית- תודה על המחמאות.
    נכון שהסדנאות שלי מתקיימות במרכז שלי בבאר שבע- אך אני מגיעה לכל מקום בארץ אם מארגנים בית או מתנ"ס ולפחות 10 משתתפים. תוכלי ליצור קשר לפרטים נוספים: 052-2628033

  10. שרית אגם

    הגעתי במיוחד מקרית אונו והיה שווה! יצאתי עם הרבה ידע וחוויה של ערב טעים ומיוחד.
    נרשמתי לעוד סדנה שלה בשבוע הבא- הפעם אני סוחבת איתי שתי חברות- לחצי יום כיף זריז לפני עבודות הפסח…

  11. רות

    מעניין כמה מהר מעוניינים לשווק מוצרים ללא כל בסיס מדעי, הקמח לא מכיל כל חומצה לאורית או קפרילית, חומצות אלו שומניות ונמצאות רק בשמן הקוקוס ובחלב הקוקוס. הקמח נטול שומן לחלוטין.

  12. Amir Amran

    ושלא יעבדו עליכם, כמו ההוא מהטלויזיה. כולן מחוממות ב 80 מעלות ויותר – זה מעפש אותן. להמנע, להכין בבית לאותה ארוחה בבלנדר/מעבד מזון או בכמות גדולה יותר ולאחסן בצנצנת זכוכית בפריזר. אין לטחינה ולכל החמאות/ממרחים קנוים מקום באתר בריאות. רק אם מכינים לבד אפשר לקרוא לזה בריא.

  13. OREE

    לכל הקוטלים, ואם אינכם במקצוע אז אנא בזהירות: גם אני שמעתי שבוטנים בכלל נוטים להתעפש ולכל מיני רגישים או מעדיפים שלא לאכול ( קנדידה, פטריות וכו') לדעתי אפשר לנסות את המתכון עם 'חמאות' אחרות כמו שקדים או פסטוקים. אין להם טעם 'משתלט' וחזק כמו לחמאת בוטנים ושווה לבדוק טעם וריח כמו תאריך תפוגה לפני השימוש. לגבי קמח קוקוס אפשר למצא באמזון ובעוד אתרים והמחיר א י נ ו לכל כיס בהתחשב בתוספת המשלוח. מוסיפה קריאה לבעלי רשתות טבע למינהם להרים את הכפפה ולייבא את המוצא או לחילופין לעניין חברה כלשהי בארץ. תודה על המתכון.

  14. נורית

    חדשות טובות לשוחרי קמח הקוקוס! היום זו כבר לא בעיה למצוא קמח קוקוס בחנויות הטבע! אני קניתי ונהנתי! פשוט נפלא!

  15. ענבל

    מצאתי קמח קוקוס בארץ של היבואן נוטרה זן בע"מ מיובא מהפיליפנים , טלפון שירות לקוחות 039190076

  16. טבעונית

    יש קמח קוקוס בארץ, ניתן להשיג ברשתות של "ניצת הדובדבן" ואני מתארת לעצמי שגם "עדן טבע מרקט" כבר משווקים.

  17. שטינמץ דוד

    יש קמח קוקוס אורגני,אני קניתי ברשת ניצת הדובדבן,האם מותר להוסיף את זה לגבינה או לבן הכוונה שהקמח לא מבושל לא יגרום לבעיות בבטן