GOODMUV_Fly
Focus_10_fly

קיש מנגולד ובצל אדום – מיוחד לפסח

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: 2 דקות
barimax1125_IN

חומרים:

3  תפ"א בינוניים
1  בצל רגיל
3  בצלים אדומים בינוניים
2  כפות שמן זית
1  ביצה אוגנית
1  צרור עלי מנגולד טריים ונקיים (כ – 10 עלים)
1  חב' טופו במרקם רך (מומלץ "כפרי בריא", שימו לב שאתם בוחרים את המרקם הרך)
4  כפות טחינה גולמית
חצי כוס קמח מצה מקמח מלא / כוסמין
1  צרור עלי בזיליקום / שמיר נקיים
3  שיני שום כתושות
מעט אגוז מוסקאט מגורד
מעט מלח ים טבעי

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה והבצל הרגיל, מניחים במסננת (את הנוזלים והעמילן המסתננים כדאי לצרף למרק) מניחים בצד.
קוצצים את הבצלים האדומים, מניחים במחבת. מכסים כדקה ומסירים את המכסה, מקפיצים את הבצל כדקה ואז שוב מכסים. על פעולה זו יש לחזור מספר פעמים , עד שהבצל מזהיב, אז מכבים את האש ולאחר כ – 4 דקות מוסיפים את שמן הזית. מקפיצים את הבצל המוזהב בשמן הזית כשתי דקות, מכבים אש ומניחים בצד.
קוצצים את עלי המנגולד דק, מעבירים לסיר. מבשלים כ – 5 דקות תוך ערבוב וללא מכסה, עד שהמנגולד מצטמצם לחצי מהכמות. מצרפים אותו לבצל ומערבבים. מניחים בצד. חוזרים לתפוחי האדמה והבצל המגורדים, מעבירים אותם לקערה ומוסיפים ביצה, מערבבים היטב. יוצקים את כל העיסה הזו לתבנית משומנת מעט ומסדרים אותה כתחתית לקיש כולל בדפנות (במקום בצק) מכניסים לתנור מחומם מראש בחום בינוני ל – 20 דקות. בינתיים, מכניסים את הטופו למעבד מזון ומוסיפים לו את הטחינה, קמח המצה, התבלינים, המלח ועלי הבזיליקום. טוחנים ומוסיפים מעט מים עד לקבלת מרקם של בלילה סמיכה (כמו טחינה). מוציאים מהתנור את התבנית, מסדרים על תפוחי האדמה שנאפו מעט את המנגולד והבצל האדום, יוצקים עליהם את בלילת הטופו, משטחים יפה ומכניסים לתנור לעוד 25 דקות.

*** לנמנעים מקטניות בפסח: ניתן להחליף את בלילת הטופו והטחינה בבלילה על בסיס 2 ביצים וכוס חלב עזים. יש צורך להוסיף עוד חצי כוס קמח מצה.

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו