META_FLYL

Powered by WP Bannerize

11_flyR

Powered by WP Bannerize

מה אני אוכלת במקום חיות

מאת: אומינה קדמי
נכון, הגוף שלנו צריך חלבונים אבל מי אמר שאפשר לקבל אותם רק מחיות? אומינה קדמי מזכירה כמה זה רע לגוף ולכדור הארץ לאכול חיות מתות ונותנת שלושה מתכונים צמחוניים עתירי חלבון ואנרגיה

כשהייתי בת 6 סיפרה לי חברה ששניצל עשוי מתרנגולת. אני עדיין זוכרת את התחושה בכל הגוף. איך זה יכול להיות ?? שאלתי אותה. חזרתי  מזועזעת הביתה והודעתי לאמא שלי שאני לא מתכוונת לאכול יותר שום חיה. זה החזיק מעמד עד הפיתה עם הנקניק…

היו צריכים לעבור בערך 15 שנה נוספות של למידה גדילה והתפתחות, במהלכן התחלתי לחוש באופן ברור יותר ויותר את ההשפעה הפיזית והאנרגטית של אכילת חיות על גופי ורוחי, על כדור הארץ וכמובן על החיות עצמן, על מנת שאחדל לחלוטין לאכול חיות.

במהלך השנים הללו עברתי לגור עם משפחתי בג'ונגל של קוסטה ריקה, השתלמתי בלימודי תזונה אינטגרטיבית בניו יורק והתמחתי בתהלכי ניקוי גוף ותזונה בריאה . בשנים האחרונות אני חיה ומתרגלת אורח חיים בריא (מה שאני קוראת לו "חיים בתדר גבוה", ועל כך בכתבה הבאה) שכולל יוגה ,מדיטציה ותזונה מרפאת.

משמח מאוד לראות כיצד בשנים האחרונות המידע על הנזק מאכילת חיות, מגיע לעיניי ואוזני הציבור יותר ויותר באמצעות הפייסבוק, סרטים וספרים. אך  למרות זאת רובנו עדיין עוצמים את עינינו, וסוגרים את אוזנינו, לעובדות הברורות, חלקנו מכיוון שלא רוצים לותר על טעמי הילדות וכד'),  או מטעמים פרקטיים (הגוף שלי חייב חלבונים).

כן, זה נכון. הגוף שלנו אכן זקוק לחלבונים באופן יומיומי, אך אין שום סיבה אמיתית לבחור דווקא את החלבונים שגובים מאיתנו, מהחיות ומכדור הארץ מחיר כ"כ גבוה.

הרשו לי לפרט את עיקרי התשלום:

– תעשית חקלאות בעלי החיים גורמת להתחממות של כדור הארץ פי 7 מכל תעשיה אחרת.
– החיות גדלות בכלובים בתנאים מחפירים
– החיות מפוטמות באופן קבוע באנטיביוטיקה והורמונים מיום היוולדם
– החיות ניזונות בעיקר מתירס וחיטה המהונדסים גנטית ללא שום מינרלים
– החיות נשחטות בתנאים לא הומניים, היוצרים פחד שמשחרר חומר רעיל בגופם.
– עיכול בשר צורך כמות אדירה של אנרגיה, מחליש את תפקוד הכבד, מעלה את הכולסטרול ומהווה את אחת הסיבות העיקריות למחלות לב וסרטן המעי.

אה..וכן…בסוף אנחנו מקבלים את מנת החלבון הדרושה לגופנו. אך האם המחיר הנורא הזה באמת מצדיק זאת?

התשובה שלי היא חד משמעית ופשוטה – לא.

באפשרותנו לקבל חלבון זמין, איכותי וקל לספיגה ממקור צמחי. חלבונים מסוג זה מסייעים לבריאות גופנו, להעלאת רמת האנרגיה שלנו, לשמירה על כדור הארץ והגנה על החיות הגרות עליו.

שאלה חשובה נוספת היא כמה חלבון גופנו זקוק ביום?

התשובה היא מעט. לרוב אנו אוכלים הרבה יותר חלבון ממה שגופנו צריך. הכמות הממולצת ליום הינה 0.8 גרם לכל קילוגרם ממשקל גופנו. כל כמות עודפת מעבר לכך אינה מתעכלת ומכבידה על גופנו.

אפרט את סוגי המזונות מהצומח, העשירים בחלבון זמין:

ספירולינה – ספירולנה היא אצה כחולה-ירוקה, הגדלה בברכות מים מתוקים ואגמים. בספירולינה ערך תזונתי רב כאשר היא מכילה 65% חלבון. היא עשירה בויטמינים ומינרלים ונחשבת למזון המזין ביותר.

פולן דבורים – פולן דבורים הוא חלבון מלא, המכיל את כל 28 חומצות האמינו. בפולן יש 35% חלבון. הפולן מסייע להעלאת רמת האנרגיה והכושר הגופני.

נבטים – כל סוגי הזרעים והקטניות, לאחר הנבטה,  מכילים כ 25-45% חלבון. הנבטים עשירים באינזימים, ויטמינים ומנרלים.

זרעי המפ – זרעי המפ גדלים מצמח הקנביס, אשר ידוע בסגולותיו המרפאות. זרעי ההמפ מכילים 31% חלבון. כמו כן הם עשירים בחומצות שומן חיוניות.
אצות ים – אצות הים מהוות מקור לחלבון עשיר במינרלים חיוניים, הם מכילים בין 15-25% חלבון.

זרעי צ'יה – זרעי צ'יה גדלים מצמח המרווה, הם מכילים 11 אחוז חלבון . הזרעים מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ומסייעים לאזן את הסוכר בדם.

גוג'י בריס – תותי הגוג'י  מכילים 19חומצות אמינו ו- 14 אחוז חלבון. הגוג'י בריס מעודדים גדילה והתפתחות הגוף, הם עשירים בנוגדי חימצון, בויטמינים ומינרלים.

מאקה – מאקה הוא שורש הגדל באנדים של פרו, הוא עשיר בברזל ובחומצות אמינו, במאקה יש 11% חלבון. שורש המאקה תומך באיזון ההורמונאלי ומחזק את הגוף.

קינואה – קינואה הוא דגן מתקתק ומזין המכיל 15% חלבון. מהווה תחליף נהדר לחיטה.

שקדים – השקדים ידועים כמקור נהדר לחלבון, הם מכילים 15% חלבון.

מניסיוני האישי, אני יכולה לספר כי כאשר התחלתי להתמיד, באופן יומי, בצריכת ספירולינה, נבטים והרבה ירוקים, החשקים לבשר פשוט נעלמו. הרגשתי (ומאוחר יותר אף קיבלתי תימוכין להרגשתי בבדיקות מעבדה) כי גופי מקבל את כל החלבון והברזל הדרוש לו. עברו מספר שבועות בודדים ללא אכילת בשר, עד שההרגל הזה "נשר" מאורח החיים שלי.

לסיום , אני רוצה לחלוק אתכם שלושה מתכונים טעימים להפליא העשירים בחלבונים:

שייק פירות עתיר חלבונים

בננה
4 תותי שדה או מנגו (לפי העונה)
כף ספירולינה – (3 גרם חלבון)
2 כפות זרעי המפ או זרעי צ'יה – (3 גרם חלבון)
2 כפות פולן דבורים – (3.5 גרם חלבון)
כף מאקה – (גרם חלבון)
2 כפות גוג'י ברי'ס – (1.5 גרם חלבון)
30 גרם עלים ירוקים (סלרי, תרד, פיטרוזיליה או כוסברה)- (7 גרם חלבון)
20 גרם נבטי אלפלפה – (9 גרם חלבון)
כוס מים גדולה
לערבב בבלנדר עד למרקם סמיך ואחיד (אפשר להוסיף כמה קוביות קרח)
סה"כ 27 גרם חלבון

סלט ירוק עתיר חלבונים

100 גרם עלים ירוקים מסוגים שונים (חסה, ארוגולה, תרד, בזיליקום)- (25 גרם חלבון)
50 גרם נבטים מסוגים שונים (ברוקולי, חרדל, מאש )- (17 גרם חלבון)
30 גרם אצות ארמה (להשרות כ-15 דקות) – (6 גרם חלבון)
2 כפות זרעי המפ – (6 גרם חלבון)
2 כפות גוג'י בריס – (2 גרם חלבון)
רוטב –
3 כפות שמן שומשום
3 כפות סויה
כף מירין
קורט צ'ילי
סה"כ – 56 גרם חלבון

טבולה קינואה עם זרעי המפ

100 גרם קינואה מבושלת – (15 גרם חלבון)
50 גרם פיטרוזיליה קצוצה דק – (10 גרם חלבון)
3 כפות המפ – 9  גרם חלבון
20 גרם שקדים קצוצים – 3 גרם חלבון
3 כפות שמן זית
קורט מלח
2 כפות מיץ לימון
סה"כ – 37 גרם חלבון

מאחלת לכולנו חיים טהורים , בריאים  ומלאי תאבון !

לאתר של אומינה

השאירו תגובה:
  1. קנביס

    מאיפה אני אשיג זרעי המפ?
    הרי לגדל פה קנביס יש אישור רק לקנביס רפואי.
    אז אם מוכרים פה חופשי זרעי המפ נא לפרסם איפה?????

  2. ר

    הכל טוב ויפה, אבל כל עוד המוצרים של התזונה הטבעונית לא נגישים לציבור הרחב, אין פלא שהציבור ימשיך לצרוך בשר.

  3. סיון

    בתור טבעונית אני יכולה להעיד שהמתכונים טעימים ומחזקים!!
    את כל המרכיבים שמצוינים ניתן להשיג בכל חנות טבע.
    אני אישית קונה ברשת ניצת הדובדבן.
    זרעי קנביס למיטב ידיעתי לא נמכרים בארץ… למרות שאין סיבה כי הם אינם מכילים את החומר הפעיל שבעלי הקנביס.
    אך ניתן לקנות בחנויות טבע שמן זרעי קנביס- שהוא בעל ערך תזונתי גבוה ביותר. אני מוסיפה אותו לשייקים, סלטים ועוד..
    תהנו.. לבריאות!

  4. רון ויצמן

    אם רוצים לחשב את כמות החלבון בנבטים ובעלים ירוקים יש להתייחס לכמות המים בהם.
    לדוגמא: ב20 גרם נבטי אלפלפא יש מעל 90% מים. ב10% הנותרים יש כמעט 50% חלבון. לכן ב20 גרם נבטי אלפלפא יש רק כ1גרם חלבון. וזה עדיין חלבון זמין מאוד ומומלץ מאוד.

  5. מעין

    המאמר בקישור הבא עוסק בקשר בין תחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח. המאמר מתבסס על הספר "מחקר סין" של ד"ר קולין קמפבל.
    http://www.simply-yoga.co.il/healing-with-nutrition/

  6. miri

    היי,זה ברור וידוע שצמחונים לא סובלים מחסר בחלבון,אבל כן של ויטמין בי 12 וברזל.את עדיין גרה בג"ונגל בקוסטה ריקה? את אמריקה כבר גילו!.

  7. ים מרקוביץ'

    היי,
    1. מאיפה המידע שב-30 גרם עלי תרד (או כל שילוב של הצמחים שתיארת) יש כ-7 גרם חלבון? מבדיקה מהירה בגוגל גיליתי שיש בערך כגרם אחד של חלבון.
    2. היש ביסוס לעובדה שיותר מ.8 גרם חלבון לק"ג לא מתעכל ומכביד על אנשים ככלל? האם אנשים שמנים (נניח, 50% ממשקל גופם הוא שומן) גם צריכים את אותה כמות, או שיש הבדל? האם הכלל הזה תקף גם לגבי ספורטאים, או אנשים שרוצים להעלות את מסת השריר בגופם באופן משמעותי? אשמח אם תוכלי לצרף קישורים למחקרים שנערכו בנושא, עליהם את מבססת את טענותיך.
    3. מה הפירוש של "אינו מתעכל ומכביד" באותו הקשר? ממחקרים שקראתי בנושא, בהינתן תהליך הדרגתי, הגוף לומד לעכל פרקטית כל כמות הגיונית של חלבון – עד 300 גרם ביום ועוד. השאלה היא מה הוא עושה עם כל החלבון – והתשובה היא בד"כ להמירו למולקולות פחמימה או אכסונו בתאי שומן. כמובן שאלה לא תוצאות חיוביות בהכרח לאדם הממוצע, אך הן שונות במהותן מ"לא להתעכל". אשמח אם תרחיבי קצת את הדיון המדעי גם פה.

    תודה

  8. ורד לב

    בסה"כ אוהבת את המתכונים, אולם חייבת לומר שהם לוקים באי דיוקים, בכל הנוגע למינוני החלבון שרשמת.
    כדאי לשנות את זה כדי שזה אכן ישקף את הכמויות הנכונות

  9. שירלי

    רציתי לדעת מה לגבי דגים?

  10. עדי לוי צ'ולקמן

    בדקתי בספר של אילני – הרכב המזונות. ב100 גרם פטרוזיליה יש 5.5 גרם חלבון, 55 קלוריות, 175 מ"ג סידן. 6.2 מ"ג ברזל. 900 מק"ג ויטמין A ולסיום 150 מ"ג ויטמין C.
    ב100 גרם תרד עלים יש 3 גרם חלבון, ב100 גרם סלרי יש רק 1 גרם חלבון.
    המתכון שלך טוען שב30 גרם תערובת עלים יש 7 גרם חלבון. לדעתי הנכון הוא שב300 גרם עלים יש 7 גרם חלבון. מלבד אי הדיוק הזה אני מאד בעד משקה עלים ירוקים ונוהגת לשתות כזה אחד כל בוקר. יישר כוח על הכתבה המצוית. תודה.