פלפלים קלויים בחומץ
חומרים:
1 ק"ג פלפלים אורגניים [אפשר לערבב צבעים, זה יוצא יפה]
ראש שום
3 כפות חומץ (בן יין, אורז וכו')
1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
בשלב הראשון מחממים את התנור ל-230 מעלות על גריל עליון וקולים את הפלפלים.
בכל פעם שהם משחירים מלמעלה, הופכים כיוון עד שהם יהיו קלויים מכל הכיוונים.
באותו הזמן חותכים את השומים לפרוסות דקות.
כשהפלפלים קלויים למשעי מגיע שלב הפטנט [תודה לחברתי טלי]: שמים את הפלפלים הקלויים בקערה ומכסים בניילון נצמד לפחות לשעה. כך קל יותר לקלפם לאחר מכן [אמא שלי סיפרה לי על עוד שיטה, בה משאירים את הפלפלים הקלויים בתנור למשך כל הלילה להתקרר כך ואז בבוקר קל לקולפם].
בכל אופן, לאחר מכן מקלפים את הקליפה, מוציאים את הגרעינים והקצה ומסדרים בקערת זכוכית שכבות שכבות של פרוסות שום ורצועות בשר פלפלים.
את פרוסות השום שנותרות בסוף מפזרים מעל.
שופכים מעל השכבות את 3 כפות החומץ ואת כף הבלסמי.
מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לפחות ליממה אחת.
מה עושים עם הפלפלים הקלויים האלה?
לשלב בתבשילי אורז ופסטה
להגיש כמנת פתיחה מתאבנת עם קצת שמן זית מעל, לחם וזיתים
לשלב בסלט ירוק עם מנגו /תאנים
לשים בסנדוויץ' מושקע עם גבינת חלומי מטוגנת או גבינה מלוחה
למעוך עם תפו"א ומעט בטטה לפירה מיוחד


