SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

פירות- יותר ממה שחשבת

מאת: הילה נוה, נטורופתית
למדנו לחשוב על פירות כעל "חטיף", משהו מתוק, אולי כקינוח, או משהו קטן בין הארוחות כשאין דבר אחר לאכול. אבל, הייתי רוצה שתתחילו לחשוב על פירות כעל מזון אמיתי ואפילו כארוחה בפני עצמה.
ארוניה

צילום: pixabay

פירות טריים מהווים את אספקת "הדלק" הטובה ביותר עבור בני האדם. הסיבים המסיסים והעיכול הקל של הפרי, מאפשר לסוכרים שבפרי להיספג בהדרגתיות אך יחד עם זאת להגיע לתאים בזמן קצר ולספק להם "דלק" ליצירת אנרגיה בצורה הטובה ביותר (בתנאי שנאכלים בשילוב הנכון).

בד"כ יועצי תזונה מאסכולות שונות גורמים לנו "לפחד" מריבוי אכילת פירות, לטענתם הסוכר שבפרי יעלה את רמות הסוכר בדם. זה נכון שיותר מידי סוכר בדם מסוכן עבורנו, אך הבעיה מתחילה בשילוב. כאשר אנו אוכלים יותר מידי שומן במשך היום, בין אם זה שומן מן החי או אפילו שומן מהצומח, באופן תמידי הדם יכיל יותר מידי שומן אשר יפריע ליציאה מהירה של הסוכר מהדם אל התאים, ובכך תיגרם עליה מתמדת של רמות הסוכר בדם.

אנשים רבים מאמינים (בטעות) שאכילה מרובה של פירות תביא לעליה ברמת הטריגליצרידים, אך כאשר עוברים לתזונה עשירת פירות וירקות ומפחיתים את רמת השומן במזון – רמות הטריגליצרידים יורדות פלאים.

ישנה עוד אמונה פופולארית לפיה אכילת פירות גורמת לעליית חומציות מהקיבה. כאשר אוכלים פירות כארוחה בפני עצמה, הפירות יעזבו את הקיבה במהירות תוך פחות משעה ולא תהיה כל תחושת חומציות מהקיבה. אך באם נאכל מזונות קשים לעיכול (כמו מזונות מן החי אשר יכולים להישאר בקיבה שעות רבות בקיבה), ולאחר מכן נאכל פירות (אפילו בבוקר שאחרי הארוחה הכבדה), תיווצר תסיסה מוגברת ועליית חומצה, כמובן שהפירות אינם אשמים בכך. הארוחה שקדמה לפרי גרמה לפירות לתסוס מעליה והיא האשמה!

סיכום היתרונות של הפירות:

• עיכול קל ביותר
• ספקי אנרגיה זמינה
• אין צורך בהכנה או בישול – זמינים בכל רגע
• דלים בשומן
• כולם אוהבים פירות כולל ילדים
• משתלבים היטב עם עלים ירוקים החיוניים לתזונה בריאה

השילוב הטוב ביותר עם פירות הוא לאכול אותם בנפרד כארוחה בפני עצמה או בתוספת של עלים ירוקים.

דוגמאות:

מרק פירות אדומים

חצי כוס אוכמניות אדומות (ניתן להשיג קפוא בחנויות טבע)
חצי כוס אוכמניות סגולות (ניתן להשיג קפוא בחנויות טבע)
חצי כוס דובדבנים (ניתן להשיג קפוא בחנויות טבע)
7 עלי חסה
גבעול עלי נענע

מעבירים הכל לבלנדר יחד עם 1 כוס מים ומערבלים עד לקבלת מרק אחיד.

סלט עלים ופירות

חצי כוס עלי תרד קצוצים
חצי כוס עלי בוקצ'וי קצוצים
2 בננות פרוסות לעיגולים
1 אפרסמון קלוף וחתוך לקוביות
גרידת לימון מרבע לימון
1/2 אבוקדו
2 תמרים
1/4 כוס מים

1. מכינים רוטב בבלנדר מהאבוקדו, גרידת הלימון, התמרים והמים.

2. מערבבים את שאר החומרים בקערה ויוצקים את הרוטב מעל.

 

השאירו תגובה: