_HB_KATEDRA_L

Powered by WP Bannerize

SHUM_FLYR

Powered by WP Bannerize

5 הפירות לחולי סרטן

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
פירות לחולי סרטן – מומלץ או שמא הסוכרים שבפירות דווקא מזינים את הסרטן? ד"ר הוכברג מביא את מסקנותיו של מחקר בנושא סרטן ואכילת פירות וממליץ על חמשת הפירות הטובים ביותר לחולי סרטן

סרטן ואכילת פירות היא סוגיה שנדונה רבות בשנים האחרונות. מאחר ותאי סרטן ניזונים מסוכרים ישנם חוקרים הממליצים להימנע מאכילת פירות, בעוד שאחרים ממליצים על אכילת חלק מהם.

מחקר אחרון בתחום טוען שיש פירות שאסור לחולי סרטן לאכול בעוד שפירות מסוימים חשובים לאין ערוך במניעת סרטן להתגברות עליו.

הנה חמשת הפירות היותר מומלצים על ידי מבצע המחקר. חשוב לציין, שתמיד מומלץ לאכול פירות וירקות אורגניים – לחולי סרטן זה חשוב שבעתיים.

1. ענבים – פירות הענבים מכילים את הפיטוכימיקל רסברטרול, שמוכר כמונע הפיכת תאים בריאים לתאי סרטן  ומסוגל למנוע שגשוג של תאי הסרטן. ברפואה הסינית הענבים נחשבים כמעשירים את הדם, מקנים שלווה, מרווים צימאון, עוזרים לעיכול ולהפרשת שתן. פירות הענביםטובים גם עבור מי שקיבל טיפולי ניתוחים והקרנות.

2. תות שדה – פירות תות השדה מכילים חומצה אלגית, שיכולה להגן על הגוף בפני חומרים גורמי סרטן ובכך לצמצם את שכיחותו. פירות אלו עוזרים להפרשה מוגברת יותר של רוק, הם מרווים צימאון ועוזרים כנגד התייבשות הריאה והסמפונות. יש בהם עזר רב כנגד תופעות הלוואי של הקרנות ולאלו שסובלים מסרטן בדרכי הנשימה העליונות, ריאות וקנה הנשימה.

3. בננות – בבננה יש חומרים שמגנים מפני מספר קרצינוגנים מלהזיק לגוף ובהם אפלאטוקסין 1,  בנזו ופירן. ניסויים עם בעלי חיים לימדו שאם יש מחסור במגנזיום, תיחלש במידה רבה היכולת של הגוף לסלק מתוכו תאי סרטן. בננה עשירה במגנזיום וגם באשלגן, לכן היא מאוד יעילה למניעת סרטן  וללחימה בו.

4. תאנים – ציפת התאנים מכילה חומר שיכול למנוע התפתחות סרטן ולחסל תאים חולים.  מתוך מעקב אחרי 1,300 חולי סרטן ב-6 בתי חולים, נמצא שלתאנים יש יכולת הגנה כנגד מספר סוגי סרטן ובהם אסקיטס קרצינומה, סרקומה, סרטן כבד, סרטן ריאות ועוד. זהו פרי מזין וחשוב לתת אותו לחולי סרטן.

5. קיווי – 100 ג' קיווי מכילים 150 מ"ג ויטמין C – זהו אחד מן הפירות היותר עשירים בוויטמין זה. הוא מגן על ממברנות התאים וכן מנקה את הדם ומשפר את זרימתו. הוא חשוב במיוחד לחולות סרטן שד, סרטן ריאות, סרטן צוואר הרחם וסרטן שלפוחית השתן.

בנושא זה של צריכת פירות על-ידי חולי סרטן נערכו בעבר מחקרים רבים. סיכום של מספר רב של מחקרים, סקירה כללית (מטא אנליזה) הופיע בשעתו בעיתון המקצועי Nutrition and Cancer.  בסקירה כללית  זו נבדקו 156 מאמרים.

מתוכם 128 הראו השפעה חיובית של צריכת פירות וירקות על-ידי חולי הסרטן. בשום מקרה לא נמצאה החמרה של המחלה בעקבות אכילת פירות. העזר הרב ביותר של אכילת פירות היה עבור חולי סרטן בפה, בית הבליעה והריאות.

 

השאירו תגובה:
  1. איפה המחקר?

    שזה אתר לא מקצועי ולא מדעי
    המאמר נכתב על ידי Lv Hongyu שהוא כותב ולא חוקר.
    פירות ובעיקר פירות כמו ענבים ובננה ממש לא טובים לחולי סרטן. את כל האנטי אוקסידנטים שאפשר לקבל מפירות אלו אפשר לקבל גם ממקורות אחרים. לדוגמא: ויטמין C מפלפל אדום.

  2. שרה חמו

    חולי סרטן וסוכרת צריכים להזהר ממזונות שמספקים סוכר שנכנס במהירות לדם. אחד המזונות האלה הוא ענבים שגם מעלים את האינסולין שנחשב בין מעודדי הסרטן. לכן עדיף לאכול בכלל מעט פירות ואת הענבים אפשר להחליף למשל באוכמניות שמכילות רסרבטרול.

  3. רונית

    אפשר, להשתגע… כלכך הרבה אסכולות – מבושל (המקרוביוטיקה).. לא מבושל (הראו פוד).
    כן ענבים/לא ענבים
    תאנים – עם קליפה או בלי קליפה.. נדמה לי שקראתי (אם הבנתי נכון) שהרמב"ם המליץ לאכול תאנים בלי הקליפה ולפני האוכל.

    אז מה עושים? מה הנכון?

    מהדעתכם על שתית באדוויג?