WING_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

פטריות ממולאות בעשבי תיבול

מאת: יהודית מהלל

ההצעה שלהלן היא למילוי בסיסי. אפשר להוסיף לתערובת המטוגנת דברים נוספים, כגון: עלי תרד או עלי מנגולד, כרשה חתוכה לפרוסות, פטריות מסוגים נוספים, אגוזי פקאן ועוד.

המרכיבים (ל-5 מנות):

כ – 12 פטריות שמפיניון גדולות

4  כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
מעט פלפל שחור
1/2 כפית טראגון (תבלין שנותן טעם אניסי עדין למנה- כדאי לא לוותר עליו, אפשר להשיג בחנויות שמוכרות תבלינים במשקל)
מעט אגוז מוסקט
2 כוסות עשבים מכל מיני סוגים: פטרוזליה, בזיליקום, שמיר, נענע, כוסברה
3 כפות שמן זית
2  כפות צנוברים
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום מעוכות
1  גבעול בצל ירוק קצוץ
1/2  כוס אגוזי מלך שבורים
1  כפית מלח
1/2  כפית פלפל
מעט פירורי לחם
1/4 כוס מי קוקוס

אופן ההכנה:

מנקים את הפטריות (אני אוהבת לשטוף אותן במהירות ולייבש היטב. לפטריות יש נטייה לספוג נוזלים ולכן השטיפה תהיה קצרה)
מורידים את רגל הפטריה כך שנוצר מקום למילוי.
קוצצים את רגלי הפטריות, במטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל הקצוץ. כשהבצל משחים, מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצת, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וטראגון, ולבסוף מוסיפים את מי הקוקוס. מטגנים בערך כ- 7 דקות ומורידים מהאש.

שמים את העשבים במעבד מזון, מוסיפים את אגוזי המלך, שום מעוך, בצל ירוק, מיץ לימון, מלח ופלפל ושמן הזית ומעבדים לתערבות גסה בעזרת מספר פולסים של מעבד המזון.
מוסיפים את התערובת הירוקה המרוסקת לתערובת המטוגנת, ומוסיפים כף צנוברים. את הכף הנוספת משאירים לפיזור לפני האפייה.

משמנים תבנית אפייה (אפשר להשתמש בנייר אפייה), מניחים כל פטרייה על ראשה וממלאים. אם הפטרייה לא יציבה, אפשר לחתוך בסכין מעט מהתחתית כך שהיא תוכל לעמוד ולא לנטות הצידה.
ממלאים את הפטריות, זורים מעל מעט צנוברים ופירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-15 דקות.

יהודית מהלל

השאירו תגובה: