פולנטה חמניות מוגשת עם אנטי פסטי
חומרים:
4 כוסות מים
כפית וחצי מלח
כוס קמח תירס
אופן הכנה:
בסיר גדול וכבד מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את קמח התירס באיטיות תוך ערבוב מתמיד בכף עץ תוך כדי הקפדה על כך שהמים ממשיכים לבעבע כל הזמן על אש גבוהה-בינונית.
אם נוצרים גושים, מועכים אותם כנגד דפנות הסיר.
כשגומרים להזרים פנימה את כל הקמח, מעבירים את הסיר לאש קטנה
וממשיכים לערבב כל הזמן תוך כדי העלאת העיסה מן התחתית וגירודה מן הדפנות כדי שלא תידבק.
ממשיכים לערבב עד שהפולנטה משתחררת באופן נקי מדפנות הסיר, בערך 40 דקות
או לפי העין ואז זה פחות זמן.
גיוון הפולנטה:
לגיוון והשבחת ערה התזונתי אפשר להוסיף זרעי דלעת או חמניות, אגוזים או קצח.
נוזלים – את המים אפשר להחליף בחלב פרה, חלב עיזים חלב סויה או אחר.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


