Elima_01

Powered by WP Bannerize

Elima_01

Powered by WP Bannerize

פאי בננות משגע ללא גלוטן

מאת: - מאמנת תזונה אינטגרטיבית, מומחית לreal food ומחברת הספר ״לאכול באמת״ - מסע קולינרי באמריקה, the real food version- 100 American favorite dishes
את המתכון לבצק לקחתי מהספר שלי ״לאכול באמת״, בצק פאי נטול גלוטן (צליאק בבית) אבל אפשר להחליף את סך כל הקמחים, כוס וחצי, בקמח כוסמין או בקמח נטול גלוטן אחר
פאי בננות ללא גלוטן, מתכון של אפרת פטל - Daily Real Food

העשרתי את הבצק בקמח שקדים מופחת שומן של שקוף שזה טבעי, הוא עשיר בחלבון, מגנזיום וסידן. הטעם שלו מעט חזק אבל טעים!! וככה גם הקינוח או העוגה של הקפה לא רק ממתק.

המרכיבים

לבצק

1/2 1 כוסות קמח כוסמין או נטול גלוטן

1/2 כוס קמח שקדים מופחת שומן

1/4 כפית מלח

1 כף סוכר קנים או מייפל (לא חובה)

1/3 כוס שמן קוקוס / זית או חצי חצי

כוס משקה חלב צמחי או מים

 

מערבבים את כל החומרים היבשים

מוסיפים את השמן עד שמתקבלת תערובת פירורית

מוסיפים לאט את הנוזל עד שמתקבל בצק.

מניחים במקרר כשעתיים. אני מעדיפה לרדד את הבצק לתבנית האפיה ולשים במקרר.

קרם הקרמל

3/4 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס מייפל

קרם האגוזים

כוס משקה חלב צמחי

3/4 כוס ממרח אגוזי לוז 100%

1 כף מייפל

 

אופן ההכנה

אופים את הבצק כ-15 דק בחום של 180 מעלות.

בזמן הזה מבשלים את קרם הקרמל עד שמתקבל קרם בעל צבע זהוב כ-5 דקות.

בסיר נפרד מבשלים את קרם האגוזים על אש קטנה כ10 דק עד שמתקבל רוטב סמיך.

בקערה מערבבים כוס של קרם אגוזים עם כוס של קרמל.

פורסים פרוסות לא דקות של בננה בעובי של 1 ס"מ ומניחים על הבצק.

שופכים מעל את הקרם קרמל ואגוזים ואופים כ-15 דקות נוספות.

מוצאים ומקררים.

דרגו את המתכון
recipe image
Recipe Name
פאי בננות משגע ללא גלוטן
Author Name
Published On
צרו קשר עם Daily Real food – אפרת פטל
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: