ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

11_flyR

Powered by WP Bannerize

 על הדבש ובלי  העוקץ - שתהא זו שנה מתוקה ובריאה

שנה חדשה בפתח ואיתה התחלות חדשות; עבור רבים מאתנו, זו תקופה של חשבון נפש ובין השאר גם "חשבון לגוף", בשל קילוגרמים עודפים שצברנו בחודשי הקיץ או אתגרי בריאות חדשים שמניעים אותנו  צעד אחד קדימה לקראת שינוי תזונתי

אחד מסימני החג המובהקים, הוא "הדבש" המתקתק,  שמסמל עבור כולנו את השאיפה והתקווה שהשנה שבפתח תהה מתוקה ותביא טוב לחיינו.

אם נדפדף בספר חיינו לאחור וליתר דיוק לראשית החיים, נראה שהטעם המתוק הוא אחד הטעמים אליהם אנו מכוונים כבר מינקות.

התינוק הרך שרק הגיח לעולם, יונק בשקיקה מחלב אמו המתקתק, טעם שילווה אותו עוד רבות בחייו הבוגרים. המשיכה הטבעית לטעמים מתוקים היא מולדת ומשרתת את צורך ההישרדות לצריכת מזון מזין ועתיר באנרגיה. עם הגדילה וההתפתחות, מרכיב ההישרדות הופך לפחות דומיננטי והטעמים בעיקר לנרכשים ומושפעים מהסביבה, ממשיכה אישית וממנהגי תרבות

ועדיין, לרבים מאתנו, משיכה ותשוקה עזה לטעמים מתוקים גם בחיינו הבוגרים. ולמעשה, הם הופכים להיות חלק אינטגרלי כמעט מכל ארוחה שלנו. בשנים האחרונות, כל עיתון  שמכבד את עצמו יוצא עם חוברת קינוחי חג מפוארים והם מקבלים מקום של  כבוד  בארוחות החג שלנו

אז מצד אחד, כמה שהבטן תהיה מלאה מהארוחה, תמיד , אבל תמיד נצליח לפנות מקום ולו לכמה ביסים של קינוח טעים שיונח לפנינו. היצר, או האיד בשפתו של פרויד ,הוא זה שעוזר למצוא את התא הפנוי בקיבה שלנו עבור  הקינוח ויעידו על כך הילדים שבחבורה שהיו שמחים להתחיל את ארוחת החג משלב הקינוח ולוותר על השאר…

אחד המשפטים הנפוצים שאני שומעת בקליניקה ובהרצאותיי הם : " אני חייבת משהו קטן ומתוק אחרי הארוחה "  או  אני חייבת ביס מהשוקולד הזה כדי להיות מסוגלת להמשיך את היום

אבל, מצד שני, מתלווה לאותה מנה מתוקה, גם מנה גדושה של רגשות אשם נכבדים , שמפוגגים את המתוק הזה ומתבלים אותו בעוקץ רגשי וכך ההנאה   אינה נקייה ומלאה

אז איך בכל זאת נוכל להתחיל את השנה הזו אחרת בכל הקשור להרגלים "המתוקים" שלנו?

    

האם יש דרך שבה נוכל לאכול מתוקים באיזון וללא ייסורי מצפון?

במאמר הבא אסקור את רצף המתוקים מהטבעיים ועד לסוכר בדרוג הבא:

החל מהטבעי והבריא יותר – ועד למעובד ביותר הסוכר

כמי שמאמינה באיזון ובכך שמתוקים הם גם לנפש, אני משוכנעת שהמידע שיוגש כאן יקל עליכם בבחירת ה"מתוק " שלכם ובמציאת איזון אישי לקראת השנה החדשה.

פירות

פירות – מתיקות בריאה. צילום: Shutterstock

 

פירות טבעיים

לדוגמה: מחית רסק תפוחים טבעי ללא סוכר/רסק בננה  תשמש תחליף לרבע כוס סוכר

 

פירות יבשים

מעבר לכך, ניתן לטחון אותם ולהוסיף כממתיק לשייק- גלידה ביתית- ואפייה

 

סירופים טבעיים

 

ממתיקים נוספים

 

סוכר והמוח

סוכר. צילום: RF123

 

סוכר

 

אז כמו שראיתם, מתוקים הם עולם ומלואו והטעם המתוק מלווה אותנו כבר מראשית החיים . בדיוק עכשיו, בפתחה של השנה החדשה, אני מזמינה אתכם לבחור לחיות עם אהבת המתוק שלכם באיזון ובשלמות על פני מאבק שמלווה פעמים רבות בוויתור, פיצוי ואשמה רגשית

למעט במקרים של אתגרים בריאותיים, מומלץ לכל אחד למצוא את שביל הזהב שלו בצריכת המתוק , אז בעודכם טובלים תפוח בדבש לקראת השנה החדשה, אני מאחלת לכם שתהה זו שנה מלאה בטוב ,באיזון ובשלום פנימי גם בתחום האוכל ובפרט בשילוב המתוקים בתזונה שלכם

שנה מתוקה ובריאה גם ממני

שלכם אסנת

צרו קשר עם אסנת זילברמן - יועצת לאורח חיים בריא בגישת הרמב"ם
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: