עוגת יוגורט
חומרים:
1/2 ק"ג יוגורט (אני משתמשת ב- 4.8% שומן)
3/4 כוס סוכר חום
3-4 כפות ריבה/ דבש (אופציונלי)
2 כפות קוקוס טחון
2 כפות פולי הל טחונים
כף ציפורן טחונה
כף קנמון טחון
2 כפות אבקת חרובים
2 ביצים
כוס קמח מלא מנופה (תשמרו עוד קצת בצד, אולי יהיה צורך בעוד קצת )
כף אבקת אפייה
חופן אוכמניות מיובשות (אפשר גם צימוקים/ קרנברי/ תמרים קצוצים וכו')
חופן שקדים טחונים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב יוגורט, סוכר, ריבה, תבלינים. מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים.
את הקמח ואבקת האפייה מוסיפים לאט לערבוב. בודקים אם יש צורך להוסיף עוד מהקמח, אם התערובת לא נראית "מוצקה" מספיק.
בסוף מערבבים פנימה את האוכמניות והשקדים הטחונים.
שמים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה, או עד שקיסם שהוכנס למרכז יצא יבש.
הערה: כמובן שאפשר לשחק עם התבלינים, לשנות ולהוסיף לפי הטעם.


