detox_book_focus

Powered by WP Bannerize

Guy Noam_OZEN

Powered by WP Bannerize

עוגיות ארוחת בוקר

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
השם המלא של המתכון הזה צריך היה להיות: "עוגיות ארוחת בוקר שנראות (וטעימות כמעט) כמו עוגיות מושחתות, אבל הן לא"
עוגיות ארוחת בוקר שנראות (וטעימות כמעט) כמו עוגיות מושחתות

צילום: אורלי גרובר

השם המלא של המתכון הזה צריך להיות: "עוגיות לארוחת בוקר שנראות (וטעימות ) כמו עוגיות מושחתות, אבל הן ממש לא".

וזו תמצית הרעיון של העוגיות האלה. הן ההתמכרות החדשה שלי ושל כל מי שסביבי. חברים מזכירים לי להאביא גם להם "לטעום". יש להן טעם מיוחד כזה – מתוק מלוח מושלם. הן מרגישות כמו קינוח אבל הן גם משביעות בלי הכובד של המתוק אחרי הקינוח.

כמות המתיקות תלויה בכם, תוכלו להפחית בכמויות. אפשר להשתמש בשוקולד מריר 60% אבל גם במוצקי קקאו 100% – מיועד לאמיצים שבכם, שאוהבים טעם שוקולד חזק.

העוגיות עשויות שיבולת שועל ומכילות גם ביצים וחמאה. ניסיתי בלי ביצים. ניסיתי להחליף את החמאה בשמן קוקוס מעורבב במעט חלב קוקוס. יוצא טעים, אבל אחר.

בלי ביצים העוגיות קצת יבשות יותר. עם שמן קוקוס במקום חמאה הן יוצאות קצת שמנוניות יותר. השתמשתי בסוכר קוקוס, אבל גם ניסיתי סוכר קנים אורגני. סוכר הקוקוס יוצא קצת פחות מתוק.

גיוונתי במגוון טעמים כמו, תערובת תבלינים על בסיס קינמון, קפה, מאצ'ה וגם לימון. כולם מעולים.

כאן מובא המתכון הבסיסי, שטעים כמות שהוא.

המרכיבים

400 גרם שיבולת שועל דקה טחונה לקמח במטחנת קפה קטנה. (ניסיתי קמח שיבולת שועל מוכן, אבל משום מה יצא פחות נחמד – מעט בצקי מידי). יוצא בערך 4 כוסות.

200 גרם חמאה או 160 גרם שמן קוקוס מעורבב ב-40 גרם חלב קוקוס.

150 גרם סוכר קוקוס או קנים אורגני.

200 גרם שוקולד 60%-100%.

2 ביצים. אפשר במקום להשתמש במעט מים עד שהבצק מתאחד.

והכי חשוב: 10 גרם מלח הימאליה. לא מלח ים או משהו אחר.

למלח הימאליה יש טעם מיוחד שממש חשוב לעוגיות הללו, במיוחד שזה יחסית הרבה מלח – יוצא כ-2 כפיות שטוחות.

10 גרם אבקת אפיה – כף שטוחה מאוד. אפשר להשמיט אם רוצים עוגיות פחות מתפוררות.

אופן ההכנה

מערבבים היטב חמאה, או שמן קוקוס וחלב קוקוס יחד עם הסוכר והמלח.

מערבבים פנימה את הקמח ואת אבקת האפיה. לקראת הסיום מוסיפים ביצים או מעט מים.

קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות, הצורה לא ממש חשובה, ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב אבל לא יותר מידי.

מכדררים לעיגולים ומניחים לצינון לחצי שעה במקרר.

מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ואופים למשך 15 דקות.

מניחים להן להצטנן. בשלב הזה הן נוטות להתפורר, אז תנו להן לנוח כמה רגעים לפני שאתם מתנפלים.

כשהן קרירות, מניחים אותן בקופסא ומחביאים בארון (שלא יזללו לכם הכל!)

אורלי גרובר, ZEBARIE

השאירו תגובה: