O3_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

סלט קייל

מאת: אייל שפרינגר וג'סיקה הלפרין

קייל (כרוב עלים) הוא ירק השייך למשפחת המצליבים אשר הגיע לאחרונה לשוק הישראלי וניתן להשיגו בקלות יחסית. ניתן לעשות בקייל שימוש מגוון, לבשל וגם לאכול בסלט.

הקייל, עשיר במיוחד בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וכלורופיל. טעמו המעודן, בעל גוון מריר-חריף, מרמז על השתייכותו לקבוצת המזונות המנקים, המסייעים למניעת סרטן.

 

המרכיבים

צרור עלי קייל (כעשרה עלים)

2 כפות שמן זית

1 גמבה אדומה

1 כוס נבטי מש

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות *רוטב סויה

*יש להשתמש ברוטב סויה אורגני, כמו רוטב הסויה של חברת מיטוקו שנמכר בחנויות טבע

1/4 כפית גינגר קצוץ

1/4 כוס כוסברה קצוצה

להגשה:

1 כף זרעי שומשום או זרעי ציה לקישוט

 

אופן ההכנה

שוטפים היטב את עלי הקייל ומייבשים. מפרידים את העלים מהאדרה המרכזית. קורעים את העלים לגודל 5×5 ס“מ ומניחים בקערה רחבה. מזלפים כף שמן זית על העלים ומערבבים היטב, כך שהשמן יכסה את כל שטח העלה.

חותכים את הגמבה לרצועות ארוכות ומוסיפים לקערה יחד עם נבטי המש.

להכנת הרוטב, מערבבים היטב את מיץ הלימון עם רוטב הסויה, הגינגר, הכוסברה וכף השמן שנותרה. מזלפים על הסלט.

ניתן לקשט בזרעי שומשום או צדיה ולהגיש.

 

המתכון מהספר בישולחיים מהוצאת פוקוס.

השאירו תגובה: