barimax_3dage_Fly
SunnyDew_Fly

סלט קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
הסלט שירים לכם את רמות האנרגייה
סלט קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי. צילום: pexels

סלט קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי. צילום: pexels

Bari13_Inside

סלט שופע בנוגדי חמצון, וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

המתכון לסלט לקוח מתוך הספר "עייפות כרונית – למה זה קורה לי ואיך יוצאים מזה?".

למתכוני סלטי בריאות נוספים:

סלט הכי ירוק שיש

סלט רואו פוד בסגנון פאד תאי

הכי מרענן: סלט נבטוטים וסלרי

מתכון לסלט קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי

מצרכים ל-4 מנות נדיבות:

לרוטב

¼ כוס אגוזי קשיו לא קלויים

קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות

1 שן שום, קלופה

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

מיץ מ-1 ליים או לימון

½ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית כמון טחון

¼ כפית מלח ים דק או לפי הטעם

1 כף סירופ מייפל טהור

לסלט

1 צרור עלי קייל, שטופים, ללא הגבעול, חתוכים גס

1 צרור עלי מנגולד, שטופים, ללא הגבעול, חתוכים גס

½ כפית מלח ים דק

מיץ מ-1 ליים או לימון

2 כפות שמן אבוקדו

8 צנוניות, חצויות ופרוסות דק

½ פלפל אדום, ללא גרעינים, חתוך

½ פלפל כתום, ללא גרעינים, חתוך

¼ כוס חמוציות מיובשות

¼ כוס גוג'י ברי

1 אבוקדו, מגולען, קלוף וחתוך

¼ כוס פיסטוקים קלופים קצוצים דק

¼ כוס גרעיני חמנייה קלויים

אם יש: 2 כפות פלפל צ'יפוטלה

הוראות הכנה:

לרוטב

בקערה קטנה, מכסים את אגוזי הקשיו עם כוס מים חמים.

משרים 30 דקות ומסננים.

בבלנדר חזק, טוחנים את הקשיו, העגבניות, השום, שמן הזית, מחצית מכמות מיץ הליים, הפפריקה, הכמון, ¼ כפית המלח, סירופ המייפל ופלפלי הצ'יפוטלה, אם ישנם.

מעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק. במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח וסירופ מייפל. מניחים בצד.

לסלט

שוטפים את עלי הקייל והמנגולד ומייבשים במייבש סלט.

את גבעולי המנגולד ניתן להוסיף לתבשילים אחרים.

מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את המלח, שארית מיץ הליים ושמן האבוקדו.

בעזרת הידיים, מעסים את העלים בנוזל במשך 5-3 דקות או עד שנפחם יורד בשליש (עיסוי העלים עוזר לרכך את הקייל).

מחלקים את העלים ל-4 צלחות גדולות או קערות שטוחות.

מוסיפים את הצנוניות, הפלפלים והאבוקדו ויוצקים את כמות הרוטב הרצויה.

מפזרים מעל את החמוציות, הגוג'י ברי, הפיסטוקים וגרעיני החמנייה.

לאחסון:

מאחסנים את שאריות הרוטב בצנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקרר שבוע לכל היותר.

 

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו