mushroom_Fly
himalaya_fly

סלט דלורית וקוביות טופו / גרגרי חומוס

מאת: נעמה רן
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט מיוחד וטעים. מתאים במיוחד לאירוח בחגים

סלט דלורית וקוביות טופו / גרגרי חומוס. צילום: נעמה רן

himalaya_article

הדלורית מתוקה, טעימה ובמרקם מושלם.

המתכון מכיל פטנט נפלא: משרים את גרגרי החומוס המבושלים או קוביות הטופו במרינדה והם מקבלים ציפוי של שכבה טעימה.

למתכוני בריאות נוספים עם דלורית:

דלורית במילוי קינואה פטריות

כופתאות דלורית בחלב קוקוס

לביבות דלורית ומרווה

מתכון סלט דלורית וקוביות טופו / גרגרי חומוס

מצרכים ל-4-6 מנות:

חצי דלורית גדולה או דלורית קטנה אחת

כפית אורגנו (מיובש מפורר או קצוץ)

2 כפות שמן זית

פלפל ומלח, לפי הטעם

כוס גרגרי חומוס מבושלים או 200 גרם קוביות טופו

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס גרעיני דלעת קלויים

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

כפית גרידת קליפת לימון

כפית סילאן או דבש

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-250°

קלפו את הדלורית וחתכו אותה לקוביות של 1-1.5 סמ"ר.

פזרו אותן בתבנית על גבי נייר אפייה.

בזקו מלמעלה את האורגנו, הפלפל והמלח וזלפו שמן זית.

אפו במשך חצי שעה, עד שהדלורית זהובה ורכה.

בנתיים, טרפו בקערה את כל המרכיבים של הרוטב.

הוסיפו לקערה את גרגרי החומוס או קוביות הטופו וערבבו.

הוסיפו נענע ופטרוזיליה, ערבבו והשרו לפחות למשך 10 דקות.

לבסוף – הוסיפו את הדלורית הצלוייה, הבצל הירוק וגרעיני הדלעת לקערה, ערבבו והגישו.

נשמר היטב כ-3 ימים במקרר.

צפו בסרטון כדי לראות הדגמה של אופן ההכנה:


המתכון מתאים גם למשפחות שנמנעות מגלוטן.

פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו