סלט גריסים
הגריסים הם בעצם שעורה מעובדת, שהסירו ממנה את הנבט והקליפה, אך להבדיל מדגנים אחרים יש בה עדיין חומרים מזינים ( סידן, ברזל, אשלגן ומעט ויטמיני B, בעיקר B3 ).
זהו מתכון לסלט על בסיס גריסים שאינן מבושלות. בצורה זו הן שומרות על יותר מהויטמינים שבהן (כדאי, כי גם כך הוצאו מהן הנבט והקליפה).
חומרים:
½ כוס גריסים
דלעת מגורדת
קישוא מגורד
עגבניה
מלפפון
פטרוזיליה
בצל ירוק
רוקט
נבטים
לרוטב: לערבב שמן זית, מעט רוטב סויה, כורכום, שום ושמרי בירה.
אופן ההכנה:
משרים את הגריסים במים ללילה ובבוקר/ בצהרים אפשר להכין איתם את הסלט.
מערבבים יחדיו את כל הירקות והגריסים.
מכינים את הרוטב, שופכים על הירקות ומערבבים.
הסלט יכול להיות מורכב גם מירקות מבושלים: סלק, גזר, דלעת, שורש סלרי ועוד.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

