Liat_Fly
LiveWell_Fly

סטייק כרובית בטחינה

מאת: טחינה "טורקיז" והשפית ללי האס
זמן קריאה: < 1 דקה
סטייק כרובית בשילוב טחינה, שום וטעמים מענגים נוספים

סטייק כרובית בטחינה. צילום: שירן כהן

Liat_IN

לא צריך לעבוד קשה מידי בשביל למלא את שולחן הסדר במנות בריאות, חגיגיות וטעימות.

המתכון הבא פשוט להכנה וניתן להגישו כמנה ראשונה לארוחת ליל הסדר, כסלט או כתוספת לצד המנה העיקרית.

למתכוני כרובית נוספים שיכולים להתאים לשולחן החג:

כרובית בתנור עם "כמו פירורי לחם"

סטייק כרובית בצ'ימיצ'ורי

"אורז" כרובית

מתכון לסטייק כרובית בטחינה

מצרכים (לכ-12 אנשים):

כרובית גדולה

רבע כוס שמן זית

2 כפות שום גבישי

2 כפות דבש

4-5 עלי אורגנו טריים

4-5 עלי טימין טריים

חצי כוס טחינה גולמית "טורקיז"

חצי כוס מים

ראש שום

מלח

צרור פטרוזיליה / כוסברה

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חוצים את הכרובית לשניים.

מכל צד חותכים 2 פרוסות בעובי של כשני ס״מ.

מניחים את הפרוסות על גבי נייר אפייה בתבנית.

מערבבים בקערה את שמן הזית, הדבש, השום הגבישי וחצי כפית מלח ושופכים מעל הפרוסות.

מפזרים את עלי האורגנו והטימין מלמעלה ומכניסים לתנור עד שמזהיב.

אופים את ראש השום: מניחים אותו על נייר כסף, מזליפים מעליו שמן זית וסוגרים.

שמים בתנור לכ-50 דקות, בחום של 200 מעלות, עד שהוא מתרכך.

כעת מכינים את הטחינה: שמים בכוס את שיני השום האפוי, הטחינה הגולמית, רבע כפית מלח וחצי כוס מים (אפשר לשנות את כמות המים לפי הסמיכות שרוצים).

מוסיפים פטרוזיליה או כוסברה וטוחנים הכל.

להגשה: מניחים את פרוסות הכרוב על צלחת גדולה ומזלפים מעל את תערובת הטחינה. מגישים לצד סלט או עלים טריים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו