סושי RAW עם אורז צבעוני
מאת: דפנה אמון – בריאות ותזונה טבעית
- שפית של רו-פוד ומרצה לתזונה ובריאות טבעית
המרכיבים ל – 4 רולים
4 דפי נורי לסושי
ל"אורז"
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 1 קולורבי טרי מאוד קלוף וחתוך לרבעים
- *לאורז סגול ניתן להשתמש בכרוב סגול ולהכין אותו לפי הוראות ההכנה של ה"אורז הלבן"
- ½ אבוקדו
- 1 תמר מגהול
- 1 כף מיץ לימון
למילוי
- 2 עלי חסה
- 1 גזר מגורד
- 1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
- חופן עירית טרייה או 2 גבעולי בצל ירוק
- ½ אבוקדו חתוך לרצועות
רוטב
- ניתן להשתמש במעט סויה דלת נתרן או להכין רוטב של טחינה דלילה
אופן ההכנה
ל"אורז" – במעבד מזון מניחים את פרחי הכרובית ורבעי הקולורבי יחד עם 1 תמר, מיץ לימון ורבע אבוקדו ומפעילים עד קבלת טקסטורה המזכירה אורז. הימנעו מטחינת יתר. ניתן לסחוט את התערובת עם הידיים לפני שמעבירים לקערה. לאורז צבעוני עושים את אותה פעולה עם כרוב סגול ולא מערבבים בין שתי התערובות.
על גבי מחצלת לסושי מניחים את האצה עם הצד החלק פונה אלינו. מסדרים את ה"אורז" על גבי האצה. משאירים כ-1 ס"מ ללא אורז מכל 4 הצדדים. במרכז (בשורה אופקית) מסדרים את ירקות המילוי ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים מעט עם מים את הפס שהשארנו ללא "אורז"
אם רוצים צבעוני מסדרים חצי אצה "אורז לבן" וחצי אצה "אורז סגול" .
חוצים את הרול בעזרת סכין חדה מאוד.
טובלים בטחינה דלילה ובתאבון.