נזיד מש עם ירקות
חומרים:
מעט שמן זית לטיגון
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
מעט ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית מהזרעים: כוסברה, כמון, חרדל
קוביות גזר
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
2-3 עגבניות בשלות חתוכות
מעט קארי
מלח, פלפל
כוס מש שהושרה ללילה/ למספר שעות
2 כוסות עם קוביות ירקות לבחירה (דלעת, בטטה, כרובית, קולרבי, שורשים, תפו"א וכו')
חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את השמן עם הבצל עד שהבצל משחים קצת, מוסיפים את השום והג'ינג'ר. אחר כך מוסיפים את הזרעים וכשהם קופצים מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים טוב כ-2 דקות . לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, סוגרים את מכסה הסיר ונותנים לחומרים להתבשל למעין רוטב עגבניות. כשרותח הרוטב, מוסיפים את אבקת הקארי (אם רוצים קצת חריף), מלח עשבים (לפי הטעם) ואת המש. מערבבים מעט ומכסים את הכל במים. מכסים את הסיר ולאחר הרתיחה מקטינים את האש ומוסיפים את הירקות. מבשלים עד שהמש מתרכך. אפשר להוסיף עוד מים במהלך הבישול, אם רוצים תבשיל מרקי יותר. לפני ההגשה, מוסיפים פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים.
גיוון:
הוספת תבלינים (למשל, זרעי קימל, אניס, שומר, קצח), הוספת ירקות אחרים בבישול, הוספת חלב קוקוס בסוף ועוד.