Thymoquin_Fly
supherb_Fly

3 מתכונים של דפנה אמון - מזון טבעוני, מלא עוצמה

בסדנה למדנו להכין מגוון מנות צבעוניות ופשוטות על טהרת הרו-פוד, וגם הכרנו טכניקות שונות שכל אחד יכול ליישם במטבח שלו. ארגנו לכם 3 מתכונים מנצחים מהסדנה המעוררת הזו

צילום: אריק אלון

supherb_IN

ביום שישי האחרון שטוף השמש הגיע כנס אוכלים בריא לשיא חדש – עושר הדוכנים, כמות המשתתפים, ההרצאות והסדנאות המלאות… היו שם שלל אפשרויות למזונות בריא, חומר בריא למחשבה על מזון-תזונה-אכילה-בריאות-רגשות וכל מה שביניהם. אחת מהסדנאות הצבעוניות ומלאות החיים שנהנינו מהן הייתה הסדנה של דפנה אמון, מדריכה ומלווה לבריאות טבעית ורו-פוד.

דפי מנחה סדנאות ומלווה בנושא בריאות ותזונה טבעית מתוך רצון לתת השראה ולעודד בכל אחת ואחד מאתנו את הרצון ליצור. היא מפרסמת כתבות, סרטוני וידאו ומתכונים ומקדמת את יוזמת 'ארוחת פירות אחת ליום', שמעודדת להמיר את אחת מארוחות היום לארוחת פירות. ובכנס אוכלים בריא 8 היא הנחתה את סדנת הבישול "Raw-Food – מנות עיקריות עם עוצמה".

בסדנה למדנו להכין מגוון מנות צבעוניות ופשוטות וגם טכניקות שונות שכל אחד יכול ליישם במטבח שלו. הרו-פוד הוא מזון מלא חיים ועוצמה והמנות שדפנה הדגימה לנו היו ססגוניות, עסיסיות ונראו משביעות ביותר. על פי דפנה וגישת הרו-פוד, המאכלים שנלמדו בסדנה, ועוד רבים אחרים, יכולים לעזור לנו לחוש יותר קלילות וחיוניות, לשפר את מראה העור, להגדיל את יכולת הריכוז והבונוס וגם להגיע למשקל גוף אידיאלי.

למי שלא יכול היה להגיע לסדנה – סידרנו לכם שלושה מתכונים מתוך הסדנה המגוונת והמשמחת של דפנה. כדאי לכם להגיע בפעם הבאה!

לאפה פלאפל עם סלטים בסגנון ים-תיכוני

~ 6-8 לאפות ~

הלהיט שעשוי לכבוש גם אתכם: כדורי-פלאפל נימוחים, סלט טורקי מלא-חיים, טאבולה ורוטב טחינה עדין, כל הטוב הזה מגולגל בעלי-חסה רעננים. אוכלים עד ששבעים והבטן קלילה ונעימה

המצרכים

ללאפות

עלי-חסה גדולים (ערבית או עגולה 6-8)
לסלט טורקי
עגבניות טריות 2
עגבניות מיובשות (להשרות חצי-שעה במים 6-8 ולסחוט )
תמרים מגולענים 2
רבע כפית כמון טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
גבעול בצל ירוק קצוץ רק החלק הירוק / רבע בצל-סגול 1 חתוך דק

לטאבולה

מעבד-מזון
1 קולורבי חתוך לרבעים (או 1 כוס כרובית מפורקת לפרחים)
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
1-2 גבעולי בצל-ירוק (רק החלק הירוק)
כפות מיץ לימון 2
רבע כוס חמוציות מיובשות / גרגירי רימון
1 כף גרידה של קליפת-לימון (רשות)

לפלאפל (כ-22 כדורים)

1 כוס גרעיני חמנייה או פקאן (מושרים לפחות שעתיים)
3 גזרים מגורדים בפומפייה
2-4 חצאי עגבניות מיובשות מושרות קודם לכן במים וסחוטות
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1 שן שום (רשות)
רבע כפית זרעי כוסברה טחונים לאבקה
רבע כפית זרעי כמון טחונים לאבקה
מעט זרעי שומשום מלא לקישוט

אופן ההכנה

אופן הכנת סלט-טורקי מלא-חיים

במעבד-מזון מניחים את העגבניות הטריות, העגבניות המיובשות והתמרים וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד. מניחים בקערה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והכמון ומערבבים באמצעות כף. מניחים בצד.

אופן הכנת הטאבולה

במעבד-מזון מניחים את הקולורבי (או כרובית) ואת הירוקים ומפעילים עד קבלת מרקם קצוץ דק מניחים בקערת ערבוב.
מזליפים את הלימון, החמוציות המיובשות וגרידת לימון ומערבבים היטב עבירים לקערת הגשה.
אופן הכנת הפלאפל
במעבד-מזון מניחים את כל ,למעט זרעי השומשום, ומפעילים עד קבלת עיסה אחידה. מדי פעם פותחים את המעבד ומקרבים אל הלהב, באמצעות לקקן, את התערובת שהתרחקה לדפנות. העיסה מוכנה כאשר ניתן ליצור ממנה כדורים יציבים. אם הם מתפוררים, אפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית ולערבל עוד קצת באמצעות המעבד.
מעבירים את התערובת לקערה ויוצרים כדורים בגודל שווה.
מצפים את הכדורים מצד אחד שלהם 3 במעט זרעי שומשום.
הכדורים מוכנים לאכילה.
*אפשר להכניס אותם למייבש-מזון המחומם ל-46 מעלות למשך 6 שעות לקבלת מרקם פריך יותר .

הצעת הגשה למנה:

מניחים עלה-חסה על צלחת, הצד החלק פונה אלינו. מורחים כף אחת של סלט טורקי, 2 כפות טאבולה, 3 כדורי פלאפל ומזליפים מעט טחינה. בעדינות מקפלים את העלה לשניים ,מבלי שישבר ומקפלים גם את הצדדים. אוכלים מעל צלחת מפני שכמו כל לאפה טובה, זה עסיסי ומטפטף. ניתן למלא את הלאפה גם בסלט כרוב או סלט של עגבנייה-מלפפון. בתאבון.

ראפים קסומים

 ~ 6 יחידות ~

אנחנו בשוק לילה בעיירה כפרית בצפון תאילנד, רואים תור ארוך משתרך מאחד הדוכנים. בסבלנות המתנו אחרי כולם לזכות גם אנחנו לטעום מהמנה הכי טובה ביריד, שהייתה לגמרי טבעונית. במטבחי המזרח-הרחוק מנה זו מכונה ספרינג-רול. מדובר על מעטפת עשויה בצק דקיק של אורז ובתוכו מגוון ירקות ותוספות. מעין סנדוויץ' עמוס כל-טוב, שפותח אפשרויות אין קץ לדמיון. אותו ערב  הדליק לי ניצוץ ליצירת "בצק רו-פוד דקיק" מירקות או פירות, באמצעות מכשיר הנקרא "מייבש-מזון." מטרתו להוציא את הנוזלים לרכז את הטעמים ולשמור על הערכים התזונתיים.
*ניתן להכין את הראפים עם "דפי-אורז" – להשיג ברשתות מזון.

המצרכים

ל"ראפ-עגבניות"

מייבש-מזון
רינג בקוטר 24 ס"מ (לא חובה)
4 עגבניות טריות
2 פלפל אדום מתוק
5 תמרים
2 עלי בזיליקום
קמצוץ עלי-טימין/אורגנו

לגואקמולי

1 זוקיני טרי מקוף חתוך לקוביות גסות
חופן עגבניות שרי
1 גבעול בצל ירוק
חופן כוסברה
2 כפות מיץ לימון
פרוסה קטנה של פלפל חריף קצוץ
1-2 אבוקדו בשלים

תוספות

6 עלי חסה קרועים / 1 כוס כרוב מגורד
1 גזר מגורד
חופן נבטי אלפלפא
רצועות פלפל-אדום מתוק

אופן ההכנה

להכנת "ראפ-עגבניות"

בבלנדר או במעבד-מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת בלילה חלקה
מניחים דף-סיליקון על כל אחד ממגשי 2 מייבש המזון עליו מניחים רינג עגול, במרכז 3 המגש, ומוזגים לתוכו 3/4 כוס בלילה
באמצעות כף או לקקן משטחים את הבלילה לגובה של חצי-ס"מ. מניחים את המגש במייבש-מזון.
עושים כך עם יתר הבלילה.
מפעילים את המייבש לחום של 46 מעלות וסוגרים את דלת המכשיר למשך כ-8 עד שהראפים יבשים למגע ומתקלפים בקלות מהמגש. ניתן לגלגל בהם ירקות מיד או לשמור בתוך קופסא במקרר.

אופן הכנת גואקמולי

במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים מלבד האבוקדו ומפעילים על פולסים עד קבלת קיצוץ מאוד קטן. מוסיפים את האבוקדו ומפעילים על פולסים עד קבלת מרקם אחיד.

להרכבת המנה

מניחים את הראפ על משטח (הצד החלק כלפינו). מניחים עלה חסה לכסות את כל הדף, מורחים כף גואקמולי ומפזרים מעל את יתר הירקות.
כורכים לגלילה מהודקת וחוצים באלכסון או פורסים כל גליל למספר יחידות.

רוא-סושי

 ~ 4 רולים שלמים (כ-24 יחידות) ~

המצרכים

מחצלת לגלגול סושי
4 דפי אצות נורי לסושי (רצוי שיהיו  raw)

ל"אורז":

2 קולורבי גדולים קלופים חתוכים לרבעים
1 כף אבוקדו רך או כף טחינה גולמית

למילוי

1 מלפפון חתוך לז'וליאנים
1 גזר חתוך לז'וליאנים
1 אבוקדו חתוך לפרוסות
כמה עלי חסה
לרוטב טחינה ג'ינג'ר:
1 כף טחינה גולמית
1 כף מיץ לימון
רבע כוס מים
מעט גרידת ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה

אופן הכנת האורז

במעבד-מזון מניחים את מרכיבי האורז וטוחנים עד קבלת מרקם פתיתי אורז. עבירים לקערה ומניחים בצד.

הכנת הסושי

מניחים את מחצלת הגלגול (ניתן לעטוף אותה בניילון או להניח מעליה נייר אפייה) וקערת מים קרים קטנה.
פורסים את אצת הנורי על מחצלת הגלגול כאשר הצד המחוספס פונה אלינו. מורחים בעדינות 2 כפות מהאורז ומשאירים שוליים רחבים בחלק הרחוק מכם כ-1/3 אצה ללא אורז.
בצד הקרוב אליכם מניחים את הירקות למילוי. מסדירים אותם כפס ארוך. גלגלו בעזרת המחצלת, הדקו ומרחו מעט מים להדביק את הקצוות.
עשו אותו הדבר עם כל דפי הנורי.
כעת חתכו באמצעות סכין חדה מאוד או סכין מסורית את הרולים לעיגולים או לגודל הרצוי.
הגישו לצד רוטב טחינה-ג'ינג'ר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו