מתכון לבורגרים RAW מאגוזים, פטריות וסלק
מרכיבים
200 גרם אגוזי מלך
1 תמר מגהול מגולען
300 גרם פטריות
1 סלק טרי בינוני מקולף ומגורד
4 גבעולי בצל ירוק
1 כוס עלי בייבי-תרד או תרד טורקי
1 שן שום כתושה (רשות)
כפית פפריקה (רשות)
מלח -רשות. אני לא הוספתי
אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים את האגוזים והתמר וטוחנים עד קבלת מרקם פירורי. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
במעבד מזון מניחים כעת את הפטריות, הבצל והתרד וטוחנים עד מרקם קצוץ.
מוסיפים את האגוזים הסלק והשום ומפעילים עד קבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות שלא מתפוררות.
צרים קציצות ומסדרים אותן אחת על יד השניה על גבי מגש מייבש המזון למשך כ-4 שעות על טמפ' 45 מעלות.
ניתן לייבש גם בתנור רגיל למשך שעתיים-שלוש על חום 60 מעלות עם דלת התנור מעט פתוחה.
אני הנחתי אותם על פרוסת אננס טרי, סלק, עגבניה, אבוקדו ובצל סגול.