מתכון חביתת ירק עם שמן MCT
יתרונות שמן KETOIL בטיגון חביתה
שמן קטו-אויל (MCT) הוא השמן האידיאלי לטיגון חביתות. הוא שמן נטול טעם, ולכן בהכנת החביתה – הוא משמר את טעמם הטבעי של הביצים ושאר חומרי הגלם. בנוסף, שימוש בקטו-אויל מפחית משמעותית את ריח הטיגון בבית.
על יתרונותיו הבריאותיים של שמן MCT ניתן לקרוא כאן
מתכון לחביתת ירק של השף והנטורופת צחי בוקששתר
רכיבים
8 ביצים
צרור בצל ירוק
300 גר' תרד
כף (או יותר) של פטרוזיליה קצוצה דק
שמן KETOIL
עוד ירוקים שאוהבים, כמו בק-צ'וי, סלרי ועלעלים
עלי כוסברה
לתיבול: מלח, גרגרי כוסברה טחונים, צ'ילי גרוס ואגוז מוסקט
כף קמח שקדים (לא חייבים)
איזה פינוקים שמתחשק לכם להוסיף כמו: פלפל אדום, קוביות גבינה מלוחה, חצילים קלויים (קלופים וחתוכים גס) ועוד.
ההכנה
- 1. מקפיצים בשתי כפות KETOIL את התרד, הירוקים הנוספים שבחרתם למתכון ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק. רצוי לטגן בלהבה גבוהה, כדי להמנע מנוזלים במחבת.
- 2. מתבלים במעט אגוז מוסקט מגורר, גרגרי כוסברה טחונים וצ'ילי גרוס.
- 3. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת החלק הירוק של הבצל. מקפיצים עוד כמה שניות ומסירים מהאש.
- 4. אם רוצים חביתה יציבה יותר, מוסיפים בשלב הזה כף קמח שקדים ומערבבים היטב.
- 5. טוחנים במעבד מזון את תערובת הירוקים.
- 6. שוברים ביצה לקערית ומוסיפים לתערובת. כך עם כל הביצים, אחת אחרי השנייה.
- 7. מוסיפים את עלי הכוסברה וטוחנים עוד קצת.
- 8. מנגבים את המחבת, מדליקים שוב את הלהבה, מוסיפים 2 כפות KETOIL ושופכים את תערובת הירוקים עם הביצים. זה הזמן להוסיף את התוספות המפנקות שבחרתם.
9. מכסים את המחבת ומבשלים כך כמה דקות – ואז מעבירים ללהבה ממש נמוכה או לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ( במידה והמחבת מתאימה לתנור).
10. לאחר כשמונה דקות בודקים שהחביתה התייצבה ואינה נוזלית, מוציאים לצינון דקה או שתיים ומגישים.
11. הופכים לצלחת גדולה, פורסים כמו עוגה ונהנים מארוחה חגיגית וטובה.
שימו לב: שמן קטו-אויל (MCT) מתחיל להתאדות בסביבות 160 מעלות, הטמפרטורה האופטימלית לטיגון. הופעת אדים לבנים בזמן חימום השמן הינה טבעית ומהווה סימן לזמן הנכון להכנסת המזון.