EPHARMA_FLYL

Powered by WP Bannerize

EPHARMA_FLYR

Powered by WP Bannerize

צימוק או משקה איזוטוני?

מאת: הלה נווה
הצימוק מול משקאות איזוטוניים מסחריים - האם באמת אנחנו צריכים להשקיע במוצרי מדף יקרים אלו?
מייבשי מזון

טכניקה עתיקה, יתרונות רבים, צילום: 123RF

מגוון המשקאות, הג'לים והחטיפים בחנויות הולך וגדל ותופס תאוצה בהתאמה לגידול הרב של העוסקים בספורט בכל הרמות. כמובן שתעשיית תוספי המזון גילתה את הפוטנציאל ודואגת לייצר מגוון מוצרים "מיוחדים" , מעוצבים ונחשבים. המוצרים הללו המשווקים בכל אירוע ספורט ומדיה כהכרחיים לביצועים ספורטיביים אופטימאליים!. מוצרים אלו בד"כ יקרים ומתועשים, כאשר האופציה הטבעית, הפשוטה והזולה לפעמים מפוספסת …

מהו משקה איזוטוני?

בזמן פעילות אירובית ממושכת, כאשר חום הגוף עולה גופנו מתקרר ע"י תהליך ההזעה. בתהליך זה אנו מאבדים כליטר מים ומלחים לשעה וביניהם: נתרן, מגנזיום, אשלגן ועוד. בנוסף מאגרי הגליקוגן בשרירים אוזלים ואנו מרגישים בעייפות. לכן חשוב להחזיר לגוף נוזלים, מלחים וסוכרים זמינים, כדי שאיזון המלחים והנוזלים לא יופר ועל מנת לאפשר התאוששות מהירה ושמירה על רמות גלוקוז וגליקוגן בשרירים. לכן משקה איזוטוני אמור להכיל: סוכרים זמינים, מגוון מלחים ומינראלים ומים כמובן.

תכולת משקאות איזוטונים מתועשים:

במשקה איזוטוני טיפוסי, כ- 6 כפיות סוכר לבן, סירופ גלוקוז, חומרי טעם וריח, סודיום ציטראט (כחומר מווסת חומציות), קלציום פוספט , פחמת המגנזיום, כלוריד הנתרן, כלוריד האשלגן , חומצה אסקורביט, צבע מאכל וכו'.

בנוסף רוב המשקאות מאוחסנים זמן רב בתוך מכלים מפלסטיק שזה בעצמו גורם בעייתי בהמצאות חומרים רעילים בפלסטיק העלולים לחלחל לנוזל.

אפשר גם אחרת!

במחקר שנערך על קבוצת אופניים, נימצא כי הצימוק השחור הטבעי, בעל פוטנציאל לשיפור יכולת הביצועים באותה הרמה כמו המשקאות התעשייתיים והג'לים, רק שמנצח אותם מבחינת יחס עלות תועלת.

הצימוק השחור מכיל את אותה כמות פחמימות זמינות, בצורה טבעית וללא שום התערבות תעשייתית.
הצימוק עשיר בויטמיני בי ובעיקר B6, באשלגן, סיבים וברזל.

הצימוק השחור מכיל פנולים שהם נוגדי חימצון חזקים ביותר, מה שמהווה ערך מוסף בזמן מאמץ גופני לאורך זמן בו נוצרים רדיקלים חופשיים רבים.

מלח לבן שולחני המוסף למשקאות התעשייתיים מכיל, אשלגן ונתרן בלבד. בנוסף עובר תהליכי הלבנה עם כלור ומוספים לו חומרים נוגדי התגבשות הכוללים טלק ואלומיניום. לעומתו המלח הטבעי כמו: מלח הימלאייה ומלח ים אטלנטי אפור, מיובש באופן טבעי בשמש ונאסף ידנית, מכיל הרבה יותר מינראלים ממנו.

במלח ההימלאיה יש יותר מ- 80 יסודות קורט, כמו אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל ועוד, הנחוצים לתפקוד פיזיולוגי תקין, ולא עברו תהליכים כימים וחום גבוה ולכן זמינותם הביולוגית לגופנו גבוהה.

לסיכום: המשקה האיזוטוני הטבעי , מנצח מכל הבחינות את המשקה התעשייתי!

אז אך מכינים משקה איזוטוני טבעי?

המצרכים לבקבוק 700 מ"ל:

1/2 כוס צימוק שחור מיובש בשמש (רצוי צימוק אוזבקי)
כ- 1/8 כפית מלח הימלאיה דק או מלח ים אטלנטי אפור
2 כוסות מים, עדיף מטוהרים

אופן ההכנה:

• משרים את הצימוקים בקערית עם מים עד כיסוי כשעתיים
• מעבירים את כל המצרכים לבלנדר חזק
• מערבלים למשקה חלק
• מעבירים לבקבוק 700 מ"ל ומוסיפים מים עד הסוף.

* מומלץ לשימוש באימונים ארוכים מעבר לשעה. הכמות המומלצת באימונים היא 750 מ"ל בשעה, באימונים של מעבר לשעה.

השאירו תגובה: