Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

משלוח מנות בריא – יש דבר כזה?

מאת: שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית מוסמכת
זמן קריאה: 2 דקות
כן! כמעט כל מתכון "רגיל" ניתן להפוך למתכון בריא ע"י החלפת חלק מחומרי הגלם בחומרים בריאים יותר. כמה רעיונות למשלוח מנות בריא מאת שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית מוסמכת.
supherb_IN

כן כמעט כל מתכון "רגיל" ניתן להפוך למתכון בריא ע"י החלפת חלק מחומרי הגלם בחומרים בריאים יותר.

את הקמח הלבן מחליפים בקמח מלא (חיטה, שיפון, כוסמין, שעורה), את הסוכר הלבן מחליפים בסוכר חום או בסוגי המתקה בריאים יותר כגון לתת, דבש, סילאן או פירות, את הקקאו באבקת חרובים, את המרגרינה או החמאה בשמן מכבישה קרה (שמן זית מתאים גם במתכונים מתוקים!), מוותרים על צבעי המאכל ובמקומם משתמשים בפירות וירקות עם צבעוניות טבעית, נותנים עדיפות למרכיבים אורגניים – והרי לכם מזון בריא שלא נראה יותר מדי שונה ממה שרגילים לאכול. וגם אם זה שונה, זה לא פחות טעים ולפעמים יותר.

להלן בצק אחד ושני מילויים לאזני המן בריאות, ועוד כמה רעיונות.

אוזני המן מאזינות, מזינות ומאוזנות

בצק לאזני המן מאושרות (שהתבסס במקור על מתכון לאזני המן "רגילות"):

מרכיבים:

2 כוסות קמח חיטה מלאה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמן מכבישה קרה
3 כפות דבש
2 ביצים, עדיף אורגניות
2 כפות יוגורט עזים או "חלב" צמחי
1/2 כפית גרידת לימון
קורט מלח
כפית סירופ מייפל אמיתי, סילאן, סירופ חרובים או סירופ לתת אורז

הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים מלבד חלמון אחד וכפית ההמתקה הנוזלית, שאותם שומרים למריחה, ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יתכן צורך להוסיף מעט קמח או נוזלים.
לא לשכוח להכניס פנימה כוס שמחה, כף פתיחות וגם חיוך פה ושם.
שומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

מלית תמרים:

בשל מתיקות התמרים, אין צורך להוסיף סוכר!

מרכיבים:

3/4 כוס תמרים חתוכים
1/4 כוס צימוקים
(אפשר לשים דבלים במקום חלק מהתמרים או הצימוקים)
מים רותחים עד לכיסוי הפירות היבשים
1/2 כוס אגוזי מלך
מיץ מ-1/2 תפוז
מעט גרידת לימון
כף שטוחה אבקת חרובים
קורט קינמון

הכנת מלית התמרים:

משרים את הפירות היבשים מספר דקות במים הרותחים. מערבלים את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי (חלק יותר או גושי יותר לבחירתכם).
לא לשכוח להכניס פנימה הרבה אהבה לפי הטעם.

מלית אמרנט:

הקינואה תפסה כבר מקום נכבד במטבח הישראלי, אולם מעטים מכירים את האמרנט, שהוא קרוב משפחה של הקינואה. גם הוא מזין מאוד, קל לעיכול, מהיר הכנה וטעים עם גוון מתקתק. החסרון של בישול האמרנט כמו שמבשלים דגנים אחרים הוא הדביקות שלו, ולכן הוא מתאים במיוחד לדייסות וגם למילוי אזני המן. המרקם שלו גרגרי ומזכיר לי במשהו את המרקם של הפרג המסורתי.

מרכיבים:

1 כוס אמרנט
2 כוסות מים רותחים
1 כוס תמרים רכים
כפית קינמון טחון (אפשר גם תבלינים נוספים כגון זנגביל, ציפורן, הל וכדומה)
1/2 כפית גרידת לימון
אפשר להוסיף לפי הטעם גם:
אגוזים קצוצים
צימוקים
אבקת חרובים
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

הכנת מלית האמרנט:

מבשלים את כל המרכיבים יחד על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המים נספגים. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
לא לשכוח להכניס הרבה תקשורת, הבנה והקשבה.

הכנת אזני המן:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין שני דפי נייר אפייה.
קורצים עיגולים בעזרת כוס (וקורצים אחד לשני). מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול.
מקפלים כל עיגול למשולש וצובטים בפינות (אפשר גם לצבוט בלחיים אם רוצים).
מניחים בעדינות ובמרחק-מה זה מזה על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את החלמון עם כפית ההמתקה הנוזלית ומברישים מעל כל אוזן-המן.
אופים בתנור בחום בינוני 10-15 דקות, או עד שהאזניים פריכות אך לא שרופות.
בנוסף לאזני המן בריאות, ניתן להוסיף למשלוח מנות בייגלה או קרקרים מקמח מלא, פירות יבשים ואגוזים, מתנה קטנה שתישאר גם אחרי שהאוכל ייעלם, ציור או משהו אישי אחר ובעיקר הרבה אהבה.
למען הסביבה, מומלץ לארוז את משלוחי המנות בכלים מתכלים או הניתנים לשימוש חוזר.

חג שמח!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו