Vinia_Migdal
EatSane_Migdal

מרק עדשים צהובות מפתיע

מאת: אביטל סבג
מרק עדשים

צילום: pixabay

מצרכים ל-8 מנות:

1/2 ק"ג עדשים צהובות
1 בצל
2 כרישות
2 פלפלים צהובים
1 כרובית בינונית
2 שומר
1 כף שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית קימל
1 פלפל צ'ילי אדום שלם וטרי
או 1 כפית שמן צ'ילי
קורט פלפל יבש 4 העונות
1 כף מלח גס אטלנטי
5 ליטר מים

להגשה:

סלסלת נבטי מאש
מיץ מלימון שלם
1 כף זעתר טחון

הכנה:

משרים ללילה את העדשים, מסננים ושוטפים היטב במים להוצאת כל העמילן עד שהמים מצטללים. שוטפים היטב את כל הירקות וקוצצים לקוביות. מקפיצים את הירקות בסיר מרק עם כף שמן זית למשך מספר דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים להקפיץ. מוסיפים את העדשים והמים ומבשלים עד לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה למשך 30 דקות. טוחנים בעזרת מוט מעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק. מגישים עם נבטי מאש, קורט זעתר וטיפת מיץ לימון.

Alternative_Article

לקוח מתוך הספר של אביטל סבג: "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"- הוצאת גפן ירושלים.

 


השאירו תגובה: