מרק סלק (סוג של בורשט)
חומרים:
2 בצלים קצוצים
1 גזר מגורר גס
1/4 כרוב חתוך דק (כוס וחצי בערך)
2 עגבניות קצוצות, קלופות וללא גרעינים
2 סלקים מגוררים
2 תפוחי אדמה מחולקים לרבעים
8 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק)
2 עלי דפנה
כוס עלי סלק קצוצים
1/4 כוס מירין (אופציונאלי)
1 כף מיץ לימון
פלפל שחור
מלח
הוראות הכנה:
1 . בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצל ב- 2 כפות שמן זית עם 2 כפות מלח עד שהבצל הופך שקוף.
2 . מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את הכרוב ומטגנים עד שהכרוב מתרכך.
3 . מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן ל – 10 דקות נוספות.
4 . להוסיף את הסלק המגורר ותפוח האדמה יחד עם הנוזלים.
5 . מוסיפים את עלי הדפנה. ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות.
6 . להוסיף את המירין, הלימון ואת עלי הסלק, ולבשל עוד 5 דקות נוספות.
7 . לתבל בפלפל שחור ולהוסיף עוד מלח במידת הצורך.
8 . ניתן להגיש חם או קר.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


