מרק מיסו ואפונה
האפונה מכילה ויטמין C ובטא קרוטן וכן חומצה פולית וסיבים תזונתיים והיא ממש טעימה טרייה, מבושלת או מאודה.
חומרים:
4-5 פטריות שיטאקי
אצות: אפשר להשתמש בקומבו, וואקאמה, אראמה- לפי בחירה
ג'ינג'ר מגורד, לפי הטעם, אני אוהבת הרבה
4-3 גזרים חתוכים לקוביות/ עיגולים
1/2 ק"ג אפונה טרייה מתרמילים, אפשר גם יבשה שהושרתה ובושלה עד להתרככות בנפרד
מספר שיני שום לפי הטעם
כף גדושה של מיסו
אופן ההכנה:
משרים את הפטריות במים לשעה. בכלי נפרד משרים מספר אצות (לפי בחירתכם) לאותו פרק זמן.
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הג'ינג'ר וזורקים פנימה את הגזרים. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש.
מוסיפים את האפונה לסיר לאחר כ-20 דקות.
חותכים את פטריות השיטאקי לרצועות ומוסיפים למרק, מוסיפים גם את האצות לאחר שסוננו מהמים. פה ניתן להוסיף את השום.
לאחר כ-10 דקות נוספות, מוציאים מעט ממי המרק ומערבבים בהם את המיסו, בוחשים היטב עד שהוא נמס.
סוגרים את האש, מכניסים את "מיי המיסו" פנימה ומערבבים היטב. סוחטים מעט לימון פנימה והמרק מוכן לאכילה.
המיסו מכיל אנזימים חיים וחשובים ולכן לא מומלץ לבשל אותו על אש חיה, אלא רק להוסיפו אחרי תום הבישול.
הערה: זהו מרק בסיסי וניתן להוסיף לו ירקות נוספים / אחרים. ניתן גם להוסיף טופו (טרי/ קלוי), טמפה (מאודה / קלוי), פתיתי סויה, סאיתן, אורז ועוד..
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


