Triterra_Reishi_fly
barimax1125_Fly

מרק בריאות

מאת: צביקה קורן מרצה ומנחה סדנאות בנושאי תזונה טבעית ואורח חיים בריא.
זמן קריאה: < 1 דקה
GOODMUV_IN

חומרים:

חצי כוס דגן: אורז מלא, או כוסמת, דוחן, קינואה, או כף אחת מכל אחד מהם.
כף עדשים אדומים.
ירקות: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תירס,
קישואים,כרובית, ברוקולי (לא חייבים הכל).

אופן ההכנה:

מבשלים את הדגן והעדשים (רצוי להשרות 2-4 שעות קודם) עם 2 כוסות מים למשך כרבע שעה.
בתחילת הבישול מוסיפים תפ"א, בטטה, סלק ושורש פטרוזיליה וסלרי.
לאחר כרבע שעה מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 20-30 דקות.
בסוף הבישול אפשר להוסיף מעט מיסו, או רוטב סויה ועלי פטרוזיליה קצוצים.
אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי לפני ההגשה.
הערה: אין צורך בתוספת של מלח, או תבלינים חריפים. כדאי להתענג על הטעם הטבעי של הירקות השורשיים.

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו