barimax1125_Fly
Focus_10_fly

מרצפן בארומת לימון/ זנגוויל

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Spirulife_Shocomaca_IN

 

המתכון הזה הוא המחשה נהדרת וטעימה ל – "מכל מלמדי השכלתי אך מתלמידי יותר מכולם". קיבלתי אותו מנאוה, חולת סוכרת ובשלנית בחסד, אשר לומדת אצלי תזונה טבעית. באחת הסדנאות, בעודנו עורכים את השולחן לקראת הארוחה, היא ערכה פשיטה על המזווה ותוך דקות ספורות הכינה לנו את המעדן הזה. רק שאת כמויות הסוכר, מן הסתם, הפחתנו…

חומרים: (לכ – 20 "מטבעות" מרצפן)

1  כוס שקדים קלופים
2  כפות סוכר חום
2  טיפות תמצית תפוז/ שקד טבעיות (להשיג ב"זמורה אורגני")
1  כפית גרידת לימון/ זנגוויל מגורד

אופן הכנה:

מרתיחים כ – 2 כוסות מים ונותנים להם להתקרר מעט (שיהיו בערך 80 מעלות) שורים בהם את השקדים לחצי שעה ואז מחלצים מהם את הקליפה החומה הדקה בקלות ("צובטים" את השקד והוא פשוט בוקע מתוך הקליפה). מייבשים את השקדים בשמש או במחבת מורמת מעל אש ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים היטב.
מוציאים את העיסה, בידיים נקיות מועכים אותה מעט, כך שממש נראה את השמן על האצבעות ומגלגלים לגלילים בקוטר של כ – 3 ס"מ (האורך לא חשוב). פורסים אותם למטבעות, מעצבים אותן יפה (אפשר לקבוע חצי אגוז או צימוק במרכזן) ומגישים.

מתכונים בריאים  תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו