KAL_FLY
ECO_3

מסעדת גוטה- אוכל בריא מהיר

מאת: ציונה מלמן, מנחה לתזונה ואורח חיים בריא
ציונה מלמן מבקרת הפעם במסעדת גוטה בהרצליה פיתוח. המסעדה מציעה אוכל מהיר בריאותי תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים. המסעדה מציעה מגוון ארוחות עסקיות צמחוניות/ בשריות. מומלץ בחום לעובדים וגרים באזור.

אוכל מהיר אורגני, בלי טיגון בכלל! גן עדן!

המיקום: גוטה ממוקמת ברחוב הראשי של הרצליה פיתוח במרכז מסחרי פתוח חדש לצד מסעדות נוספות. העיצוב רענן ידידותי ולא פורמלי, טפט חביב של קומיקס משמש לעיצוב השירותים הנקיים. יש מקומות ישיבה בפנים, כולל בר ישיבה וכמה שולחנות ויש גם מקומות ישיבה בחוץ. המקום נקי ואסתטי.

האוירה: קז'ואל, מוזיקה ברקע, הרבה אנשים בזמן ארוחת הצהריים, במיוחד עובדי הייטק.

האוכל: כמו בכל מסעדת אוכל מהיר יש 6 ארוחות בנויות לבחירה, אבל בנוסף אפשר להזמין לפי מנות ולערבב. מזמינים בדלפק ותוך כמה דקות הארוחה מוכנה ויקראו בשם שלכם. אין מיקרוגל במסעדה! עובדה זו לבדה היא סיבה לחגוג.

ECO_3_250

כמעט כל האוכל אורגני ודבר אינו מטוגן. הם משתמשים בשמן זית בלבד ומעט מאד סוכר. יש כמה אפשרויות בחירה לצמחוניים, מה שמאפשר גיוון מרענן ויש גם עוף (של טבע עוף) ומנות בשר שעשויות מבשר רזה.

שותפתי לארוחת הצהריים ואני טעמנו מספר מנות והיינו מאד מרוצות ושמחות בסוף הארוחה!

מנות צמחוניות: לקציצות העדשים יש טעם לימוני עדין והן טעימות ומשביעות. לקציצות הירקות האפויות בתנור יש מרקם נהדר וטעם נפלא ושתינו נהנו מהמנה. גם מנת המש המבושל, שהיה עם בעל טעם לימון דומיננטי הייתה מאד טובה. שתינו חשבנו שפירה הבטטות היה תפל.

קיבלנו שלושה סלטים ושלושה רטבים לסלט וכולם היו מאד טעימים. המועדפים עלי היו סלט הסלק החי עם הכרובית והכרישה ברוטב נפלא וסלט החסה עם תפוחים ואגוזים עם רוטב מוצלח מאד גם הוא.

סלט קינואה - צילום: באדיבות מסעדת גוטה

סלט קינואה – צילום: באדיבות מסעדת גוטה

בשר: טעמנו 3 מנות בשריות. המוצלחת ביותר היתה מנת העוף עם קוסקוס (חיטה מלאה) שהייתה מעדן והרבה יותר טובה מרוב המנות שטעמתי מסוג זה במסעדות רגילות. נהניתי מכדורי הבשר המעט חריפים, אם כי חברתי חשבה שלא היו מספיק מתובלים. העוף בלימון, שמן זית וטימין לא היה כל כך מוצלח ושתינו לא נגענו בו.

רצועות עוף בשמן זית ולימון - צילום: באדיבות מסעדת גוטה

רצועות עוף בשמן זית ולימון – צילום: באדיבות מסעדת גוטה

משקאות: המסעדה מכינה משקאות במקום, אנחנו טעמנו לימונדה – היה טעים, לא מתוק מדי ומצויין למי שלא רוצה הרבה סוכר במשקה שלו, משקה תפוחים מוגז שחברתי האנגלייה אהבה מאד כי הזכיר לה סיידר אנגלי. יש גם מיץ גזר טרי.

קינוחים: יש עוגת חיטה מלאה (לא ביום בו ביקרנו במסעדה), ואפשר גם לקנות Larabars.יש להם תכניות להוסיף כמה קינוחים בסגנון "רופוד" לתפריט.

הבעלים: מדובר בארבעה שותפים שמנהלים יחדיו את המסעדה: גיא (סמיילי( דותן, אור (גוגי) קופיט, יאיר פרישר ואוהד סברדלוב.

פילוסופיה/ חזון:

לדבריו של אוהד החלום הוא לתת לאנשים הזדמנות לאכול במסעדה שמגישה אוכל טעים, בריא ובאיכות גבוהה, באווירה טובה. חלק מהחזון הוא להעניק ערך בתמורה לכסף, עם אוכל שהוכן מרכיבים בריאים מאיכות גבוהה. הם רוצים לשמש דוגמא, להתוות דרך חדשה- להראות שאפשר לספק אוכל מהיר שהוא לא ג'אנק פוד, ועדיין להיות עסק משגשג. אפשר לקחת את הילדים למסעדה שמגישה אוכל טעים שהם יהנו לאכול ושהוא גם באמת טוב עבורם.

מסעדה נהדרת, אין לי ספק שאחזור לכאן, גם החברה שלי הרגישה כך.

נטורופטית מלווה של המסעדה: איילת נווה-בוקר

יעוץ קולינרי: נלי קרפנר

פרטים: מסעדת גוטה

רח' אבא אבן 12 א.ת הרצליה פיתוח
שעות הפעילות: א-ה 12:00-16:00
טל: 09-9503444
לאתר של מסעדת גוטה

לאתר של ציונה מלמן

השאירו תגובה:

  1. מוטי

    לפני כמה חודשים גוטה שינו את התפריט. כעת המנות העיקריות הצמחוניות הן "פלאפל אפוי" – שזו קציצת חומוס שלטעמי תפלה מאוד וטופו לא רע.