loading
loading

מסלקים את השיעול

מאת: מתוך הספר תרופות סיניות ביתיות, הוצ' פוקוס
זמן קריאה: 2 דקות
לשיעול מהסוג החם כדאי לשתות מרק אגסים, לשיעול מהסוג הקר דווקא מרק צנון יהיה טוב ואם השיעול שלכם נמשך הרבה יותר מדי זמן - אִכלו טופו עם סוכר וג'ינג'ר. ד"ר גדעון רון עם תרופות סיניות מסורתיות ופשוטות
loading

על פי הרפואה הסינית, ישנם 3 סוגים של שיעול:

הסוג הקר: שיעול בקול רם, עם ליחה דלילה ולבנה, סלידה מקור, ללא הזעה. שיעול זה תוקף בחורף ובתחילת האביב.

הסוג החם: שיעול תכוף מלווה בנשימה כבדה, צרידות וליחה סמיכה וצהובה. שיעול זה מתפתח לרוב בסוף האביב ובתחילת הקיץ.

הסוג היבש: שיעול יבש המלווה בתחושת יובש וגירוד בגרון, ללא ליחה, או שהליחה מתקשה לצאת. השיעול הזה אופייני לסוף הקיץ או תחילת הסתיו.

אז מה עושים?

• הרבו בשתיית מים. שתייה של תה ירוק חם מומלצת במיוחד.
• שִמרו על חום הגוף. שימו לב במיוחד לשינויים במזג האוויר.

מה לא עושים?

• אל תאכלו מזון נא או קר. הימנעו ממזון עתיר שומן או מתובל. אל תאכלו מאכלים מתוקים או מלוחים מדי. רצוי להימנע ממאכלי ים.
• אל תרבו בנטילה של תרופות נגד שיעול.
• הפסיקו מיד לעשן. הפחיתו את צריכת האלכוהול.

כמה מתכונים למשתעלים?

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג החם, שתו מרק העשוי מאגסים ומלוטוס:

המצרכים: 1 אגס אסייני Asian pear (או אגס רגיל), כ-250 גרם שורש לוטוס *lotus root,  שלושים גרם סוכר.

אופן ההכנה: קלפו את האגס והסירו את החלק המרכזי שלו. הסירו את הבֶּלֶט של הלוטוס. הכינו מהם מיץ באמצעות מסחטת מיצים והוסיפו סוכר. שתו פעם ביום.

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג הקר, שתו מרק צנון:

המצרכים: כ-200 גרם צנון דייקון (צנון יפני לבן), 3 גבעולים לבנים של בצל ירוק, 15 גרם ג'ינג'ר.

אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 3 כוסות מים ובשלו במשך 5 דקות. שתו פעם ביום.

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג היבש, אִכלו אגוזי מלך וגרעיני צנובר עם דבש:

המצרכים: 30 גרם גרעינים של צנובר, 30 גרם אגוזי מלך, 15 מ"ל דבש בהיר.

אופן ההכנה: כִתשו את האגוזים והצנוברים לחתיכות קטנות. ערבבו עם הדבש. אִכלו 7 גרם עם מים חמימים לאחר הארוחה, פעם ביום.

• אם השיעול נמשך זמן רב, אִכלו טופו עם סוכר וג'ינג'ר:

המצרכים: 250 גרם טופו, 60 גרם סוכר, 7 גרם ג'ינג'ר.

אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 2 כוסות מים, ובשלו במשך 5 דקות. אִכלו הכול לפני השינה במשך שבוע.

• במקרה של שיעול ממושך, אִכלו ביצים בחומץ:

המצרכים: 70 מ"ל חומץ אורז, 3 ביצים, 30 מ"ל שמן שומשום.

אופן ההכנה: טִרפו את הביצים בשמן, הוסיפו חומץ ובשלו במשך 3 דקות. חלקו ל-2 מנות. אִכלו פעמיים ביום.

מתוך הספר תרופות סיניות ביתיות, שיצא בהוצאת פוקוס

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רותי

    שורש לוטוס, צנון דייקון (צנון יפני)ג'נג'ר האן אבקה? דבש בהיר – איזה דבש בדיוק איקליפטוס, פרחי הדר, אבוקדו וכו'

  2. גדעון לבב נטורופת

    כפית זנגביל, כפית כורכום, כפית פפריקה חריפה, בתוך ספל. למזוג מים רותחים. להמתין כ 1/4 שעה. להוסיף סטיביה להמתקה או דבש.
    למתחילים אפשר לצמצם כמויות.

  3. יהודית

    מה זה שיעול חם, שיעול קר?