Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

ממתק קוקוס ורוד

מאת: מוריה אגמון
זמן קריאה: 2 דקות
זוכרים את הממתק קוקוס הורוד הזה שהיה כשהיינו ילדים? עמוס בסוכרים מעובדים, חומרים משמרים וצבע מאכל? אז הכנו לכם את הגרסה הבריאה, הטעימה והמושלמת שלו!
Thymoquin_In

 

קבלו באהבה את המתכון לממתק הקוקוס הורוד בגרסת האור – נימוח, טעים בטירוף, כרגיל קל מאוד להכנה.

עם חומרי הגלם הטבעיים והאיכותיים ביותר, מלאים בערכים תזונתיים ובטעם גן עדן. אפשר להכין בשתי שכבות, בתבנית מרובעת, ולחתוך לריבועים (כמו בתמונה למעלה)

או להכין רק את השכבה הורודה וליצור ממנה גלילים (כמו בתמונה למטה).

הכי חשוב, כמו תמיד… ליהנות מתהליך היצירה ולהכין כבר כמות גדולה כי זה כל-כך טעיםםםם ונשמר מעולה במקרר!

 

 

החומרים:

הכמויות מתאימות לתבנית מרובעת או ל-10-20 גלילים (בהתאם לעובי ולאורך שתיצרו)

 

שכבה לבנה

140 גרם (2 כוסות) פתיתי קוקוס אורגנים

120 גרם (1/2 כוס) חמאת קוקוס אורגנית

55 גרם (1/4 כוס) קרם קוקוס אורגני

50 גרם (2 כפות) מייפל טהור

8 גרם (2 כפיות) תמצית וניל טהורה

 

שכבה ורודה

140 גרם (2 כוסות) פתיתי קוקוס אורגנים או קמח קוקוס אורגני של ג'מוקה

120 גרם (1/2 כוס) חמאת (ממרח) קוקוס אורגני של ג'מוקה

40 גרם (3 כפות) קרם קוקוס אורגני של ג'מוקה

60 גרם (2.5 כפות) מייפל טהור

8 גרם (2 כפיות) תמצית וניל טהורה

10-12 גרם (1 כף) מיץ סלק טרי (ראו אופן ההכנה) או במיץ טבעי קנוי של רימונים או חמוציות

פתיתי קוקוס או קוקוס פלייקס אורגנים לקישוט או לציפוי

 

 

אופן ההכנה:

 

שכבה לבנה:

  1. העבירו את תוכן חמאת הקוקוס לקערה ואחדו את התערובת בעזרת מטרפה או מזלג למרקם חלק (בחורף הכניסו את צנצנת חמאת הקוקוס לקערה עם מים רותחים על מנת להמיס אותה קודם).
  2. במידה ואתם משתמשים בפתיתי קוקוס – טחנו את הפתיתים בבלנדר חזק עד להיווצרות קמח (שימו לב כי עליכם להגיע למרקם של מעין קמח לח, אל תטחנו יותר מדי אחרת מתחילה להיווצר חמאה), העבירו את הקמח למעבד מזון. במידה ואתם משתמשים בקמח הקוקוס דלגו על שלב זה.
  3. הכניסו את כל חומרי הגלם למעבד המזון וטחנו את התערובת בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם המזכיר מרציפן.
  4. שטחו בתבנית מרובעת והעבירו להתייצבות של כרבע שעה במקפיא.

 

שכבה ורודה:

  1. הכינו את מיץ הסלק באחד משני האופנים הבאים: סחטו במסחטת מיצים כחצי סלק טרי אורגני למיץ (ושתו את מה שנשאר). אפשרות שנייה להכנת מיץ מהיר – קלפו סלק אורגני טרי, העבירו לבלנדר או למעבד מזון ותטחנו אותו. העבירו למסננת צפופה, וסננו את הנוזל (יתכן ותצטרכו למעוך את הסלק בכף על מנת להוציא את הנוזלים) והנה- יש לכם מיץ סלק (וכמובן שתו את מה שנשאר).
  2. לחלופין ניתן להשתמש במקום הסלק במיץ טבעי של רימונים או חמוציות.
  3. טחנו את פתיתי הקוקוס לקמח או השתמשו בקמח קוקוס. העבירו את כל חומרי הגלם למעבד מזון וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם המזכיר מרציפן.
  4. הוציאו את התבנית מהמקפיא ושטחו עליה את התערובת הורודה. החזירו למקפיא להתייצבות של כרבע שעה.
  5. לחילופין – הכינו רק את השכבה הורודה, גללו ממנה גלילים (במידה והיא רכה מדי לעבודה העבירו את התערובת לחצי שעה למקרר להתייצבות). פזרו את פתיתי הקוקוס על מגש או צלחת וצפו את הגלילים.

אחסון: העבירו את הממתקים לקופסה סגורה ושמרו במקרר

 

המתכון באדיבות מוריה אגמון; תוכלו ללמוד ממנה עוד על שוקולד  בכנס הקרוב "אוכלים בריא 11" .

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו