מלפפונים חמוצים בהכנה ביתית
מאת: מורן איינשטיין
- מנטורית לאורח חיים בריא. בוגרת ביה"ס לרפואה משלימה במגמת תזונה טבעית.
מלפפונים חמוצים. צילום: מורן איינשטיין
ההמתנה משתלמת… מכינים מלפפונים חמוצים בבית. הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא!
למתכונים נוספים בהתססה ביתית:
מתכון למלפפונים חמוצים
רכיבים:
מלפפונים קטנים, קשים וטריים
שום טרי קלוף ופרוס
2 פלפל צ'ילי טריים פרוסים ונקיים מגרעינים (לאוהבי החריף)
פלפל אנגלי
גבעולי שמיר טרי
כפית מלח הימלאייה גס לכל כוס מים מסוננים / מינרלים
אופן ההכנה:
לעקר את הצנצנת במים רותחים.
לשטוף היטב את המלפפונים ולסדר בצנצנת.
המשקיענים יכולים לסדר שכבת מלפפונים, מעליה שכבת שום, צ'ילי, שמיר, פלפל אנגלי וכך הלאה.
להוסיף מי מלח עד לכיסוי מלא ולסגור היטב את הצנצנת.
אני שמה שקית סנדוויץ' לפני הסגירה.
להניח על אדן החלון או על השיש למשך מספר ימים.
אני ממליצה להניח מתחת צלחת עם נייר סופג לנוזלים שעשויים לצאת בתהליך התסיסה.
לאחר שפותחים, להעביר למקרר.
צרו קשר עם מורן איינשטיין