beten_fly
beten_fly

מלבי תות טבעוני

מאת: המתכון באדיבות "דני וגלית" - מותג האפייה הבריאה
זמן קריאה: < 1 דקה
האם ידעתם שבסוף החודש חל "יום התות"? בסדר, אבל מה יוצא לכם מזה, אתם שואלים? מתכון לקינוח נהדר!

מלבי תות טבעוני. צילום: גלית מרשק

mushroom_Article

אנחנו לא באמת צריכים סיבה מיוחדת בשביל לחגוג עם תותים.

הם מתוקים, טעימים, מזינים, עשירים בוויטמין C ובנוגדי חמצון משמעותיים.

מלבי תות טבעוני הוא קינוח שיכול להשתלב נהדר בסיום כל ארוחה, או כפינוק קליל ובריא.

לקינוחים בריאים נוספים עם תותים:

פרוזן יוגורט תות טבעוני

מוס תות שדה עם קצפת קוקוס

שייק תותים עם מרכיב סודי

מתכון מלבי תות טבעוני

מצרכים ל-6 מנות

עבור המלבי:

פחית נוזל קוקוס אורגני

כף תמצית וניל איכותית

5 כפות אגבה / סירופ מייפל אמיתי

2 כפות קורנפלור

חצי כוס מים

רבע כפית הל (לא חובה)

עבור הציפוי:

10 תותים

חצי לימון סחוט

קליפת לימון מגוררת

3 כפות אגבה / סירופ מייפל אמיתי

לקישוט: עלי נענע

הוראות הכנה:

להרתיח בסיר בינוני את כל המצרכים של המלבי, מלבד המים והקורנפלור.

להמיס את הקורנפלור במים ולהוסיף לסיר, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת הופכת לסמיכה.

לצקת את התערובת לכוסות / קעריות אישיות עד לחצי מהגובה ולהעביר לקירור.

כעת נכין את הציפוי:

נשטוף את התותים ונחתוך אותם לקוביות.

נערבב את כל המצרכים לציפוי (מלבד הנענע) ונעביר למקרר.

לפני ההגשה נוציא את הכוסיות עם המלבי, נוסיף מלמעלה את ציפוי התותים, נקשט בעלי נענע ונגיש.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו