מטבל אדממה במקום מיונז
מטבל אדממה טעים מאוד שמתאים לכל אירוע – כמתאבן קליל עם חברים, כתוספת בארוחה או כרוטב לירקות קלויים או צלויים.
ניתן לאחסן שאריות שלו במכל אטום במקרר ולהשתמש בו כממרח במקום במיונז.
זמן הכנה: 10 דקות
למתכוני מטבלים בריאים נוספים:
מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים
מתכון למטבל אדממה במקום מיונז
מצרכים ל-12 מנות:
1 חבילה של 340 ג׳ אדממה קלופים קפואים, אחרי הפשרה
½ כפית מלח
½ כפית רוטב סויה
מיץ מ-1 לימון בינוני
¼ כוס טחינה
1 שן שום, קלופה
4 כפות שמן זית כתית מעולה (שמרו ½ כף להזלפה)
½ כפית כמון
הוראות הכנה:
ערבלו במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
הוסיפו לאט מים, 1 כף בכל פעם, עד לקבלת המרקם הרצוי.
* כדאי לחלוט את האדממה לדקה במי מלח רותחים ולצנן מיד במי קרח. מתכון נהדר גם עם פול ירוק, אבל אז חולטים 4 דקות.
המתכון לקוח מתוך התוכנית להתחדשות הכבד המפורטת בספר "כבד שומני – המגפה השקטה", בהוצאת פוקוס.