B12Ultra_Fly
Liat_Fly

מטבל אדממה במקום מיונז

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
עם מטבל זה, שניחן בטעם דומיננטי ועשיר בחלבון ובסיבים, תופסים כמה ציפורים במכה

מטבל אדממה במקום מיונז. צילום: pixabay

Liat_IN2

מטבל אדממה טעים מאוד שמתאים לכל אירוע – כמתאבן קליל עם חברים, כתוספת בארוחה או כרוטב לירקות קלויים או צלויים.

ניתן לאחסן שאריות שלו במכל אטום במקרר ולהשתמש בו כממרח במקום במיונז.

זמן הכנה: 10 דקות

למתכוני מטבלים בריאים נוספים:

באבא גנוש

איולי טבעוני

מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים

מתכון למטבל אדממה במקום מיונז

מצרכים ל-12 מנות:

1 חבילה של 340 ג׳ אדממה קלופים קפואים, אחרי הפשרה

½ כפית מלח

½ כפית רוטב סויה

מיץ מ-1 לימון בינוני

¼ כוס טחינה

1 שן שום, קלופה

4 כפות שמן זית כתית מעולה (שמרו ½ כף להזלפה)

½ כפית כמון

הוראות הכנה:

ערבלו במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

הוסיפו לאט מים, 1 כף בכל פעם, עד לקבלת המרקם הרצוי.

* כדאי לחלוט את האדממה לדקה במי מלח רותחים ולצנן מיד במי קרח. מתכון נהדר גם עם פול ירוק, אבל אז חולטים 4 דקות.


המתכון לקוח מתוך התוכנית להתחדשות הכבד המפורטת בספר "כבד שומני – המגפה השקטה", בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו