D_SAGE_FLYL

Powered by WP Bannerize

BARA_SUPER_FLYr

Powered by WP Bannerize

מחולה בסיכון למובילת בשורה בריאותית דלת פחמימות: הסיפור של גולדי

מאת: גולדי אלישר
בשורה לחולי הסוכרת: גם אתם יכולים לחגוג כמו כולם עם מתכונים דלי פחמימה וטעימים וללא קמח וללא סוכר. הכירו את סיפורה של גולדי

שמי גולדי אלישר וחשוב לי שחולי סוכרת ידעו שאפשר לחיות חיים בריאים ואפילו לאכול קינוחים טעימים.

בקבוצת הפייסבוק שאני מנהלת, "הכל זהב", אני חולקת טיפים חשובים לחיים בריאים עם סוכרת, כולל מתכונים.

הסיפור שלי מתחיל לפני כ5 שנים, כאשר אבחון שגוי של גידול בלבלב הוביל אותי לניתוח כריתת לבלב וטחול שהותירו אותי עם מגוון בעיות בריאותיות.

איך כל זה קרה?

זה התחיל בסוף ספטמבר 2014, כשהופיע כאב בצד ימין מאחור בגב. בגלל הסיפור המשפחתי החלטתי שעדיף לא להזניח והלכתי לבדיקת אולטרסאונד.

יום לפני ערב ראש השנה כולי צחוק וחיוכים נכנסת לבדיקה בטוחה שיש איזו אבן קטנטנה בכליה, הבדיקה אמורה לארוך משהו כמו 5 דקות …והרופאה שבודקת אותי חופרת וחופרת במרכז הגוף עם מכשיר האולטרסאונד; אמרתי לה הכאב הוא בגב בצד ימין למטה …"למה את תקועה פה באמצע  בין הריאות?"

בשיא הנונשלנטיות עונה הרופאה: "בכליה הכול בסדר…אבל יש משהו שנראה כמו גידול בלבלב".

רגע של שקט, הלם…ברגע זה הרגשתי שגורלי נחרץ!

"את יכולה לשלול  סרטן "אני שואלת?, התשובה לא איחרה לבוא "לא!"

השמיים נפלו…אני יוצאת משם המומה ובעלי בדיוק כותב לי …"אני דואג מה קורה ?הכול בסדר בבדיקה?" אני כותבת "לא!"

מיד טלפון:"מה זאת אומרת לא?"

"הכליה בסדר אבל יש לי גידול בלבלב"…וזהו אז היה רגע השבירה פרץ של דמעות…

אח"כ הגיעו 4 ימים רצופים של ראש השנה, ראש השנה הכי קשה שהיה לי אי פעם. בעלי לוקח אותי לטייל כדי שלא אשב בבית, כי כל פעם שאני לא עסוקה הדמעות יורדות מעצמן…

יום ראשון לאחר מכן סיטי…שם התמונה כבר הייתה שחורה לחלוטין שביב התקווה שנשאר נעלם כלא היה.

חברה טובה, רופאה, ביררה מי הטוב ביותר בתחום. ביום רביעי, כשהגענו לבית החולים, הרופא אמר "כן זה נראה כמו גידול סרטני …יש לי מחר מקום פנוי". שאלתי: "ביופסיה?", הרופא ענה "אין זמן", מי אני שאערער על רופא מבין ענין. גם אמר תקוו שאני אפתח את הבטן ואוכל להוציא את הגידול, כי יש מצב שאפתח ואצטרך לסגור שוב, תלכי לכימו ואחרי תחזרי"

ואני בלב מתמקדת ב: "אם תחזרי".

חמישי בוקר מחכים לניתוח. מתה כבר לסיים את זה, בסביבות צהרי היום נכנסתי לניתוח המזל הגדול שהוא יכול היה להוציא  – על הדרך הוא הוציא גידול גוף וזנב לבלב וגם טחול.

שלושה שבועות אחרי הניתוח הגיעה הביופסיה, היא בישרה שהגידול שפיר.

אושר עילאי החזירו לי את החיים.

 

גולדי: סיפור יוצא דופן שמעביר בשורה מתוקה לחולי סוכרת

 

אחרי בדיקות חוזרות ונשנות הרגשתי שגם משהו עם הסוכר שלי לא תקין ,הגעתי למכון סוכרת ושם כבר יצאתי עם אריזת מתנות: מד סוכר וזריקות אינסולין קצר וארוך.

 

לחיות בלי לבלב: הסיפור שלי עם הסוכרת

אז כן, ללא לבלב הפכתי סוכרתית תלוית אינסולין. כאשר הבנתי שעלי לשמור על משטר תזונתי קפדני, התגייסתי למשימה בכל מאודי:

קיבלתי הנחיות לגבי שינוי אורחות החיים – ונצמדתי אליהן באדיקות; עשיתי כל מה שאמרו לי, אבל מהר מאד הבנתי שזה לא עוזר לאזן את רמות הסוכר. .

התחלתי לנהל יומן תזונה לעשות מדידות חוזרות ונשנות לכתוב מה אכלתי וכיצד זה משפיע על רמות הסוכר, אפשר לומר שניהלתי יחידת מחקר ביתית.

והמסקנה: עלי לשמור על תפריט דל פחמימות. הבעיה היא לא רק סוכר, הבעיה היא פחמימות, מאז, זו הפכה להיות המשימה של חיי.

הרבה סוכרתיים יכולים להילחם בסוכרת, אם יספרו פחמימות – ולא סוכרים.

הגבלת כמות הפחמימות היומית לעד כ-30 גרם חוסכת הרבה בעיות וסיבוכים עתידיים ומיטיבה מאוד עם הסוכרתיים, איזון הסוכרת זה לגמרי בידיים שלנו.

 

סוכרת

סוכרת – הרבה יותר מלהימנע מסוכר (צילום: RF123)

 

הגבלת פחמימות ולא רק סוכרים – איך עושים את זה?

כל התהליך שעברתי צעד אחרי צעד גרם לי להבין שסוכרתיים רבים במצבי מתמודדים עם אתגר מרכזי, רבים אינם מודעים לכך שהבעיה היא פחמימות ולא רק סוכר, ורבים מנסים לאתר תזונה מתאימה ונכונה שתיטיב איתם.

 

מהר מאד הבנתי שאם אין מוצרים דלי פחמימות בהישג יד, צריך לייצור אותם באופן עצמאי.

וכך קם לו הרעיון של קבוצת הפייסבוק שלי, שתהווה תמיכה לסוכרתיים שרוצים לשנות את עתידם ולהיות מאוזנים. הקבוצה בפייסבוק: "הכל זהב – מתכונים ושיטת הדל פחמימה לאיזון הסוכרת"  מהווה בית חם ותומך לסוכרתיים.

 

זה מרגש לראות חברי קבוצה שנהנים ממתכונים למאכלים מגוונים, נטולי פחמימות – וחלקם מגדירים את פועלה של הקבוצה כ"שליחות של ממש". המתכונים המגוונים והטיפים שלי לגבי תזונה דלת פחמימות, מאפשרים לסוכרתיים להכין כמעט הכול – וכך הם אינם סובלים מתחושות של חסר, וקל להם להתמיד בתפריט שתורם לבריאותם.

 

אז מה הסוד לבישול דל פחמימות?

הסוד הוא להחליף את הקמח והמרכיבים עתירי הפחמימות במרכיבים בעלי אפקט דומה, שהם "LAW CARB", כגון: קמח שקדים וקמח קוקוס.

יכולה לומר שאוכל זה אושר ואני בעזרת המתכונים שלי החזרתי את החיוך לחייהם שלסוכרתיים רבים שנהנים וגם מאוזנים

זה שאנחנו חולים לא אומר שהפסקנו לחיות – ואם אנחנו יכולים להקל על עצמנו,

עלינו לעשות זאת.

כל התורה כתובה בספר שהוצאתי; הוא קטן בגודלו אבל עצום ברעיון שבו.

 

המסר שלי לכל הסוכרתיים באשר הם:

"אנחנו יכולים לאכול נכון ליהנות מהחיים ולהיות מאוזנים זה לגמרי בידיים שלנו".

 

גולדי אלישר היא אחת מהמרצות בכנס משנים מציאות. בכנס תוכלו להכיר את עקרונות הדיאטה הקטוגנית. הוא יאפשר לכם להבין מדוע היא כלי יעיל לירידה במשקל ולאיזון סוכרת, תגלו מאיפה הכל התחיל וכמה שנים היא קיימת, תשמעו סיפורי הצלחה מעוררי השראה ותלמדו איך מיישמים אותה.

מה אוכלים, ממה נמנעים, מה חשוב להבין כדי למזער תופעות לוואי, מהן הטעויות הנפוצות, מהם מקורות המידע שמהם אפשר ללמוד ומאילו מתכונים טעימים ניתן ליהנות בדרך אל המטרה.

השאירו תגובה: