Thymoquin_Fly
supherb_Fly

למה ואיך נפחית את השימוש בשמן?

מאת: עינב בורשטיין
זמן קריאה: 2 דקות
למה כדאי להפחית את השימוש בשמני הבישול, גם אם אנחנו מקפידים להשתמש בשמנים הנחשבים לבריאים

למה ואיך נפחית את השימוש בשמן? צילום: pexels

FA_Jan_Inside

כשזה מגיע לתזונה בריאה, שמני בישול הם כמעט תמיד חלק מהשיחה.

למה אנחנו חייבים שומן (ולו במעט) בתזונה?

שומנים חיוניים בכמה היבטים הקשורים לבריאות ולתפקוד הגוף.

השומנים בראש ובראשונה הם מקור אנרגיה, ה"דלק" של הגוף, בנוסף לגלוקוז (הפחמימות), אבל לא רק!

מעטפת התאים בגוף בנויה משכבה כפולה של שומן אשר תפקידה לווסת את תנועת החומרים פנימה ומחוץ לתאים.

השומן מסייע בהובלה ובספיגה של ויטמינים מסיסי שומן ומשמש כ-60% ממבנה המוח.

אז האם זה אומר שמעכשיו ואילך נבשל ונטגן בשמן ללא הגבלה? לא בדיוק…

מה דינם של שמני בישול?

ישנו הבדל מהותי בין שמן לבישול לבין שומן – שמן הבישול לא באמת בריא לנו.

היתרונות הבריאותיים מיוחסים לשומנים המגיעים כחלק מהמזון השלם: דגים, אגוזים, אבוקדו וכו'.

הכי מומלץ לצרוך שומנים בריאים בצורתם המקורית. צילום: unsplash

הכי מומלץ לצרוך שומנים בריאים בצורתם המקורית. צילום: unsplash

כשמדובר בשמן המופק על ידי האדם זה כבר סיפור אחר.

שמנים הם מוצר מעובד ולעיתים אף מזוקק שברוב המקרים מזיק.

אם פעם חשבו ששומנים מהחי הם הגורם העיקרי למחלות ווסקולריות (לב וכלי דם) היום ישנן אינספור עדויות המצביעות על כך שאלה דווקא השמנים הצמחיים, שעוברים תהליך של זיקוק.

למרות שרוב השמנים הצמחיים עוברים תהליך זיקוק (שמן חמניות, שמן שומשום, שמן בוטנים וכו'), ישנם כמה שמנים שמופקים בכבישה קרה ואינם מזיקים, כמו שמן זית או שמן אבוקדו.

אבל… בטמפרטורות גבוהות מאוד גם השמנים הבריאים מתחמצנים וניזוקים, ובנוסף כל השמנים עתירי קלוריות, כך שבכל מקרה בעת בישול או טיגון עם שמן, כדאי ורצוי להמעיט בו ככל הניתן.

אז איך מפחיתים בכמויות שמן הבישול?

הדרך הפשוטה היא באמצעות מרסס שמן.

שמן לבישול שכבר מגיע בתוך תרסיס – מומלץ או לא?

חד משמעית – לא!

משלוש סיבות עיקריות: ראשית כל והחשובה יותר היא הבריאותית.

תרסיסי השמן רובם ככולם מכילים מרכיבים (כימיקלים ורעלים נוספים), איך נאמר, מפוקפקים למדי ורק כמות קטנה של שמן איכותי אמיתי.

השנייה היא הסיבה החסכונית – אין שום צורך לבזבז כסף על תרסיסי שמן מוכנים כשבסופו של דבר חלק גדול מהכסף מבוזבז על אריזה שתיזרק לפח מיד עם תום השימוש, מה שמוביל אותנו לסיבה שלישית, ירוקה וחשובה לא פחות: השאיפה היא להיות ידידותיים, לא רק לגוף שלנו, אלא גם לסביבה.

לכן נעדיף שימוש במרסס שמן רב פעמי המהווה דרך בת קיימא להשתמש בשמן האהוב עליכם בעת הבישול.

לאחר שבדקנו, ראינו, השוונו והשתמשנו – זוהי ההמלצה שלנו:  מרסס השמן המקצועי, האוסטרלי המקורי – Décor של חברת food appeal (פוד אפיל).

מרסס השמן Decor. צילום: FOODY

מרסס השמן Decor. צילום: FOODY

הנה כמה מהיתרונות שלו:

הדק איכותי וקל ללחיצה

אופנים שונים של לחיצה על הדק המרסס יכולים לממש יישומים שונים בתהליך הבישול ולכן חשוב שההדק לא יהיה קשה מדי וגמיש מספיק כדי לווסת את הלחיצה עליו.

שליטה מדויקת בצריכת השמן והקלוריות

משיכה אחת מלאה למשל יכולה לרסס עד כ-1 גרם של שמן בישול, מה שמאפשר לכם לשלוט במדויק על צריכת השמן והקלוריות היומיות שלך, ועל דביקות כלי הבישול.

ריסוס אחיד

פעולת הריסוס הקלה והייחודית מייצרת שכבת שמן דקה ואחידה במשטח כלי הבישול.

בריא לשימוש

Décor אינו מכיל גזי תרסיס

קל לאחסון

המרסס איכותי וקומפקטי ואינו תופס הרבה מקום במטבח.

קל לניקוי

ניתן לנקות באופן פשוט את מיכל ופיית המרסס לפני כל מילוי מחדש ובכך למנוע זיהום או סתימות.

אמנם אחרון – אך לא פחות חשוב: המחיר סביר בהחלט + אחריות ל-12 חודשים.

לחצו כאן לכל הפרטים ולהזמנת מרסס השמן למטבח שלכם


רוצים להישאר מעודכנים במתכונים ומבצעים חמים?

Food Appeal מזמינה אתכם להצטרף למועדון הלקוחות בחינם וללא התחייבות וליהנות מהטבה בלעדית למימוש מיידי

לקבלת ההטבה הקליקו כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו