MY_P_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

לחם מלא ללא שמרים

מאת: הילית חמו מתוך הספר "הבישול הטבעי" בהוצאת הבית הטבעי
לחם מלא אמיתי הוא כבד, דחוס ובעל מרקם גס יחסית. יש לו ארומה מיוחדת, והוא גם בריא יותר לעיכול. שימו לב, לא כל לחם קנוי שכתוב עליו "מלא" הוא אכן כזה. לחם קל ואוורירי שכתוב עליו "לחם מלא" עשוי מקמח פחות מלא או טחון דק, או שיש בו משפרי אפייה כימיים.

חושבים שלאפות לחם זאת משימה קשה. זה נכון, אבל זה גם כיף, במיוחד אם מכינים את הלחם בצוותא או משתפים גם את ילדי המשפחה. אני אוהבת גם לאפות לבד ומוצאת שזאת תראפיה נפלאה. הלחם לא זקוק להרבה תשומת לב, הוא יתפח מעצמו אם יקבל לישה אוהבת ואם השמרים לא נהרסו במים חמים מדי — המים צריכים להיות פושרים. הקפידו לעקוב בתשומת לב אחרי ההוראות כדי למנוע טעויות.

אחרי שמצליחים פעם אחת קשה להיגמל מהריח הנפלא של לחם טרי שאפיתם בעצמכם. אני מודה שאני כבר מכורה לזה לחלוטין. נוסף לכך, לחם שאופים בבית הוא טעים יותר, בריא יותר וגם זול יותר מכל לחם אחר.

הערות כלליות

1. בכל מקום שכתוב "שמרים טריים" אפשר להשתמש גם בכמות זהה של שמרית. אם רוצים להשתמש בשמרים יבשים צריך לחשב חצי או אפילו שליש מהכמות של שמרים טריים.
2. כוס קמח מלא שווה לכ־140 גרם. כפית מלח שווה ל־10 גרם מלח.
3. כדאי להצטייד בבקבוק התזה למים כדי להוסיף לחות לתנור.
4. הכמויות המדויקות חשובות, ויש להצטייד במשקל מדויק ובכוס מידה מקצועית.
5. קמח הוא מלא יותר ככול שהוא כהה יותר.
6. בכל מתכון אפשר להכין לחמניות במקום לחם ולקצר את זמן האפייה.
7. לצינון הלחם אחרי האפייה יש להניחו על רשת.
8. הלחם אפוי היטב כאשר הוא משמיע צליל מהדהד כשטופחים בתחתיתו.

לחם מלא ללא שמרים

טעים במיוחד למי שאינו אוהב שמרים או הרגיש לשמרים.
צריך סבלנות לתפיחות ארוכות.

החומרים:

7 כוסות קמח מלא
1 כף מלח ( 20 גרם)
½3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח ומלח, להוסיף מים ולערבב היטב. לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח 12-24 שעות.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח וללוש על־ידי קיפול חוזר ונשנה של הבצק.
3. לעצב לכיכר ולהניח בתבנית לחם או תבנית ארוכה משומנת. להניח לתפוח 4 שעות מכוסה במגבת לחה.
4. לחמם תנור מראש לחום של °180. להכניס לתנור אחרי התזת מים לאדים. אחרי חצי שעה להעלות את החום ל־°200 ולאפות עוד 40 דקות.

 

 

 

השאירו תגובה: