Nikui_Fly
Thymoquin_Fly

לחם כוסמין

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Sunrider_Article

חומרים:

2     כוסות קמח כוסמין
1     כפית שמרים טריים
1     כפית סוכר חום
1.5  כוס מים
2     כפות שמן זית
1     כפית קצח
1     כף גרגרי דוחן
1     כף גרעיני חמניות
1     כפית מלח ים

אופן הכנה:

מערבבים את השמרים, הסוכר וחצי כוס מים חמימים בקערית, מניחים בצד ל – 10 דקות.
שופכים את הקמח לקערת עץ/ זכוכית גדולה, מוסיפים את בלילת השמרים וכל החומרים מלבד המלח, מערבבים הייטב.
מקמחים משטח ועליו מעבדים את הבצק לפחות 10 דקות.
מניחים את הבצק בקערה מכוסה בנייר אפייה ובמגבת נקיה במקום חמים להתפחה,
כשעה וחצי.
כשהבצק תפח, מוסיפים את המלח, חובטים בבצק מעט, יוצרים צורת לחם ומניחים בתוך תבנית מאורכת, ניתן לפזר למעלה זרעי דוחן, גרעיני חמנייה, רוזמרין וכו…
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 220 מעלות ואופים כ – 40 דקות. כדאי לשים בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת לקבל קרום לחם פריך.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו