supherb_Fly
Laisha_Fly

לביבות בטטה ושיבולת שועל

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

(12 לביבות)

חומרים:

700 גר’ בטטה
1 כוס שיבולת שועל (דקה)
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב סויה
אבקת קינמון
אבקת ג’ינג’ר
מלח ופלפל


הוראות הכנה:

1. לחתוך את הבטטות לחתיכות בגודל אחיד ולבשל עד שהן מתרככות.
2. לסנן את הבטטות (לא לסחוט), לרסק בקערה ולתת להתקרר.
3. להוסיף כוס שיבולת שועל, ביצה, קינמון וג’ינג’ר לפי הטעם.
4. לטבל במלח ופלפל.
5. לטגן בשמן קנולה או בשמן סובין אורז את הלביבות משני צידן עד להשחמה או ליצוק לביבות לתבנית משומנת היטב ולהפוך כעבור כ –  15 דקות אפייה לצד השני (לאפות עד שמשחים).
6. לביבות מטוגנות יש להניח על נייר סופג.

מומלץ להגיש בתוספת רוטב על בסיס יוגורט בופאלו ובצל ירוק.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו