ECO_3
KETO_MIGDAL

לא תאמינו ממה הבראוניז המדהימים האלה עשויים

מאת: רויטל אדמוני
זה נראה כמו בראוניז, מריח כמו בראוניז, טעים כמו בראוניז, אבל זה לא בראוניז!
בראוניז בריאים

בראוניז בריאים

בחרתי לקרוא לזה בראוניז כדי שילדים יקבלו חשק לטעום מזה
אבל למעשה בסיס ה"בראוניז" הזה הוא שעועית שחורה (תראו מופתעים!)

זו מנה עם ערכים תזונתיים מטורפים (בקטע טוב)
במסווה של קינוח מושחת (בקטע עוד יותר טוב):

חלבון מלא – שעועית שחורה

ECO_3_250

פחמימה מורכבת עשירה בסיבים תזונתיים – פתיתי שיבולת שועל

שומנים איכותיים – שמן קוקוס

סוכר טבעי – תמרים

עכשיו, נראה אתכם (או את כל אחד אחר) מצליחים לשכנע ילדים לאכול את המרכיבים האלה ככה כמו שהם.

ספויילר: לא יצליח!

אבל אם אני טוחנת אותם בבלנדר (את המרכיבים, כן? לא את הילדים), שופכת לתבנית אינגליש קייק ואופה בתנור למשך 18 דקות – הילדים ילקקו את האצבעות ויבקשו עוד!

המתכון המלא

בראוניז משעועית שחורה - רגע לפני שהתחסלו

בראוניז משעועית שחורה – רגע לפני שהתחסלו

הרכיבים (לתבנית אינגליש קייק אחת)

לטובת המדידה נשתמש בכוס חד-פעמית לשתיה קרה:

1 כוס חד פעמית של שעועית שחורה / אדומה (כ-133 גרם)

3 כפות אבקת קקאו (כ-20 גרם)

כוס אחת + ¾ כוס חד פעמית של פתיתי שיבולת שועל דקה (כ-100 גרם)

5 תמרים מסוג מג'הול או 10 תמרים מסוג ברהי מגולענים ומקולפים

3 כפות של שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי (כ-20 גרם)

מעט מלח הימאלייה

½ כוס חד פעמית של סירופ מייפל טבעי (כ-100 גרם)

1 כפית תמצית וניל טבעית

אופן ההכנה:

1. נשרה את השעועית בקערה עם מים למשך 24 שעות.

2. נסנן ונשאיר במסננת להנבטה (בקיץ התהליך ייארך כ-12 שעות, ובחורף לפחות 24 שעות).

3. נבשל את השעועית במים בסיר עד שתתרכך לגמרי.

4. נטחן את כל המרכיבים בבלנדר עם השעועית המבושלת עד שנקבל בלילה סמיכה וחלקה.

5. נשפוך לתבנית ונאפה בתנור שחומם מראש ל-180°למשך כ-18 דקות.

6. מוציאים מהתנור שיתקרר ומחכים לפחות חצי שעה לפני שחותכים לריבועים.

מפתחת המנה הינה מורה לשיעורי חינוך תזונתי בבתי ספר וחיברה את שיטת המאג"ד (העצמה, מוטיבציה, אוירה, גירוי ודמיון) שמצליחה לשכנע ילדים לאכול בריא ולאהוב את זה.
אהבתם את המתכון? יש גם בראוניז מבטטה! 

השאירו תגובה: