EPHARMA_FLYL

Powered by WP Bannerize

9KATERDRFLYR

Powered by WP Bannerize

כמה שיותר כלורופיל

מאת: איזבל אדלר, נטורופתית ומומחית לתזונה טבעית
מתחילים עם שייק ירוק, במשך היום לוגמים תה סרפד, מסיימים את היום במרק ירקות ובין לבין מתפנקים על כוסית אנטי דלקתית של כורכום. איזבל אדלר נותנת תפריט יומי לדוגמא לימים של ניקוי . אין צורך להרחיק לשום מקום

האביב כבר לגמרי כאן; הכל פורח, נובט ומתחדש, ובזמן שבחוץ הכל מלבלב רבים מאיתנו עסוקים בנקיון הבית והחיים, נקיונות שעיקרם השלכת המיותר והיצמדות לעיקר. בכל שנה באביב אני עורכת לעצמי תכנית ניקוי. מצטרפים אליי? אין צורך לעזוב את הבית, את העבודה או את הילדים. כאן בשגרת היומיום. הנה תפריט ניקוי לדוגמא.

הנחיות ראשוניות:

הקפידו עד כמה שאפשר על תזונה אורגנית במיוחד בעלים הירוקים.

עצרו מידי יום לנשום 5 דקות- הכניסו חמצן לתאים ולמח.

המירו פעילות גופנית אינטנסיבית בפעילות גופנית מתונה (יוגה, שחייה, הליכה בטבע)

התחילו את הבוקר בהכרת תודה על מה שיש, גם למובן מאליו והמשיכו לכיוון המטבח להכנת משקה הבוקר שלכם.

יצאנו לדרך!

עם הקימה: כוס מים פושרים עם חצי לימון סחוט +1 כפית שמן זית מכבישה קרה (מסכך ומניע את מערכת העיכול והכבד)

ארוחת בוקר: מיץ (מסחטת מיצים קשים) או שייק (בלנדר)

1. מיץ ירקות לבחירה:
• גזר(2-3)+ תפוח ירוק(1)+סלרי(3 גבעולים)+ (1/5-1)סלק
• מיץ ירוק: תפוח(1-2)/ אגס ,סלרי(3 גבעולים), מלפפון (2), לימון(לא חובה), פטרוזיליה/ מנגולד

2. שייק ירוק: העלים הירוקים מכונים "דלק אנושי עילאי", השילוב עם הפירות מעניק טעם נפלא לשייק (היזהרו, ממכר!)
כלורופיל מטפל בגופנו כמו אם מסורה ואוהבת. הוא מרפא ומנקה את כל האיברים הפנימיים שלנו, ואפילו הורס רבים מאויבינו מבית, כמו חיידקים פתוגניים, פטריות, תאים סרטניים ועוד.

להכנת שייק ירוק:

אפשר לערבל סוגים שונים של ירקות ופירות אולם מומלץ לשמור על ההמלצות הבאות: יחס הירקות לפירות בשייק צריך להיות בערך: 3:1 ,כלומר 3 ירקות על כל פרי

להכניס לבלנדר עלים ירוקים כמו עלי מנגולד, תרד, חסה, קייל, פטרוזיליה, נבטים, נבטוטים יחד עם פירות לבחירה: תפוח,אגס, פאפיה, תות ה(אורגני) ,בננה, תמר מג'הול (תמיד מוסיף לשייק)

אני לעיתים מוסיפה גם אוכמניות כחולות קפואות.

תוספות אפשריות:

1 כפית זרעי צ'יה – מומלץ להשרות את הצ'יה במים לפני השימוש עד לקבלת מרקם ג'ל
ספירולינה, כלורלה, אלוורה.
הוספת נוזלים: מים או חלב שקדים בהכנה ביתית.
להפעיל את הבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם קטיפתי. לטעום ולתקן הטעם או המירקם במידה וסמיך מדיי הוסיפו עוד נוזלים.

ארוחת עשר(ביניים): פרי/ ירק/ חופן אגוזים (מלך/שקדים /גרעיני דלעת-לא קלויים), תה צמחי

ארוחת צהרים: 100% מן הצומח

דגן מלא: אורז מלא, קינואה, כוסמת, גריסים.
קטניה: שעועית מאש, אזוקי, עדשים
ירקות חיים/ מבושלים/ מאודים. כל הירוקים, בדגש על ארטישוק שנחשב לבעל יכולת לנקות ולטהר דם, עלים ירוקים למיניהם, נבטים, אצות, משפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי), סלק, גם ירקות כתומים כבטטה, גזר, דלעת ,דלורית.
תיבול: שמן זית,שמן קוקוס מכבישה קרה,כורכום, מלח ים (הימאליה) עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה…)

לדוגמא: אורז מלא- אורז בר- אורז אדום + שעועית מאש + סלט על בסיס ירוקים (מתובל בשמן זית לימון/ טחינה)

ארוחת ביניים אחה"צ: כוס מיץ ירקות / ירק חי/ חופן אגוזים (לא קלויים) /תה צמחי

ארוחת ערב: מרק ירקות / סלט עשיר/ ירקות מאודים.

סיימו לאכול בשעה 19:00-20:00

כאן נפתח חלון של 12 שעות מסיום הארוחה! כלומר – סיימת לאכול בשמונה בערב, ארוחת הבוקר תחל לא לפני שמונה בבוקר. כשמונה שעות לאחר הארוחה האחרונה הגוף נותן את האות לעבור לתכנית טיהור מרעלים. בגוף מודרני כשלנו ,לרוב, כדי לבצע ניקוי עמוק , הגוף זקוק לבערך 4 שעות (8 שעות לאחר הארוחה- אות להתחיל לטהר את הגוף+ 4 שעות לבצע את הניקוי = 12 שעות )

צמחים רלוונטיים לתה מנקה:

סרפד, שן הארי, ,רוזמרין, תלתן אדום

כוסית אנטי דלקתית-כורכום

לחלוט כפית סרפד עם כפית סטיביה (או ממתיק טבעי אחר)
להניח ל- 15 דקות ולסנן אל הבלנדר עם
כף ג'ינג'ר טרי
כף כורכום טרי או כפית אבקה
2 כפות מיץ לימון

לערבב. אפשר לשתות חם או קר

עוד על סגולותיו של הכורכומין תוכלו לקרוא כאן.

לדף הפייסבוק של איזבל אדלר

 

השאירו תגובה: