Liat_Fly
Liat_Fly

יוגה, בשר ואהימסה

מאת: דיוויד פראולי מתוך הספר "יוגה ואיורוודה" בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: 2 דקות
אכילת בשר היא דבר שעל כל תלמיד יוגה להפחית ואף להימנע ממנו לחלוטין. זה נכון במיוחד לגבי בשר אדום. ברור כי הסיבה העיקרית היא שאכילת בשר עוברת על העיקרון היוגי של אהימסה (אי-פגיעה) שהוא הראשון בין היאמות (דיסציפלינות אורח חיים השייכות לתִרגול יוגה). אם תִרגול היוגה מבוסס על פגיעה בבעלי חיים אחרים הוא לא ירחיק לכת.
Liat_IN

בגוף האדם השיניים ומערכת העיכול הן כשל חיה צמחונית. מאכלים צמחוניים מספקים את התזונה האידיאלית הדרושה לבניית הרגישויות האנושיות שלנו דרך גוף פיזי ואסטראלי מזוקקים. לא קל לפרק רקמות מן החי לרכיבים המתאימים לרקמות גוף האדם. במקום לעכל ולהמיר את הבשר לרקמה המתאימה לבני אדם, נשמרות האנרגיות החייתיות שלו, ואלה מחליפות את רקמת האדם.

בשר מגביר את האש החייתית בגוף ומביא את הסאמסקארות, כלומר נטיות של חיות טרף, לתפקד בתוכנו. זה מעלה כעס, תשוקה, פחד ורגשות שליליים אחרים. האש שנוצרת מתזונה בשרית היא מזוהמת ומפיצה עשן רגשי שמסלף את ההכרה ואת מערכת העצבים. תזונה בשרית מעבירה לתאים אנרגיית הרס. אנרגיית ההרס מעודדת תהליכי מחלה וריקבון בתאים. היא מכניסה אנרגיית מוות עדין לתוך שדה ההילה ומפחיתה את זרימת הפראנות הגבוהות אל תוך הגוף. החיים של בעל החיים שאכלנו מכבידים על הגוף השמימי עם הרגשות והרשמים השליליים שלהם.

בשר גורם ליצירת סוג של רקמה כבדה או טאמאסית הסותם את הערוצים ומקהה את ההכרה. אין זה אומר כי תִרגולים רוחניים אינם משפיעים על אוכל בשר, אלא שאם יצליחו, מה שפחות סביר, יש סכנה שהבשר במערכת, שהוא סוג גולמי של דלק, יגרום לאדם להתחמם יתר על המידה וליצור כעין עשן אשר מסלף כל חוויה גבוהה. לא רק אלימות ופשע אלא גם חוסר סובלנות דתית מצויים אצל קבוצות אוכלות בשר על פי ההיסטוריה. זה לא רק עניין מוסרי אלא גם עניין אנרגטי לגוף, לנפש ולנשמה גם ברמה הפרטנית וגם ברמה הקולקטיבית. אם נוסיף את הנזק שאכילת בשר גורמת לכדור הארץ בשל הריסת יערות הגשם, זיהום האדמה והמים והקושי ההולך וגובר להמשיך בתזונה בשרית עבור אוכלוסייה שגדלה בהתמדה, אזי לא נוכל להתעלם מגודל הבעיה. לא נוכל להתפתח כזַן ולהתקדם מעבר למלחמה ולפשע עד שלא נפסיק לאכול את אחינו בעלי החיים.

היום אנשים רבים אינם מקפידים על צמחונות טהורה אלא אוכלים גם עוף ודגים. אף שבשר ממקורות אלה מזיק פחות מבשר אדום, עדיין אלה חיים של בעל חיים אחר. לא זו בלבד שמזונות אלה מזיקים לתִרגול יוגה, הם גם מזיקים לכדור הארץ ולבעלי חיים אחרים. מספר התרנגולות שמגדלים היום בחוות דמויות מפעלים הוא מיליארדים.

צמחונים אחרים אוכלים ביצים, והם קרויים צמחונים לקטו-אובו. אפילו צמחונים אשר אינם אוכלים ביצים כשלעצמן עלולים לצרוך ביצים רבות בתוך מוצרי מזון אחרים. ביצים הם מרכיב נפוץ בסוגי לחם, דברי מאפה, פסטות, מיונית ורטבי סלטים. קשה להימנע לחלוטין מאכילת ביצים גם אם לא אוכלים אותן באופן ישיר. חובה לקרוא בקפדנות את התוויות על מאכלים כדי לברר אם הם כוללים ביצים. אף שאכילת ביצים גורמת פחות נזק מאשר אכילת דגים, עוף ובשר אדום, ביצים הן עדיין בגדר בשר בעלי חיים, ואכילתן גורמת לניצול בעלי חיים אלה. הרבה מקדשים הינדיים אינם מרשים כניסת אוכלי ביצים אל תוך החדרים הקדושים הפנימיים. עוד סיבות להימנע מאכילת ביצים, הן הסיבוכים של חוות תעשייתיות והנדסה גנטית והנזק שהן גורמות לתרנגולות ולביצים.

למרבה הצער הרבה תלמידי יוגה ואפילו מורי יוגה במערב אוכלים בשר ואפילו מגישים עוף ודגים ברטריטים של יוגה ומדיטציה. איך אפשר להתעלם מזה כשמסתכלים על המסורות הדהרמיות של אהימסה. קשה עוד יותר להבין זאת לאור הקלות שבה אפשר להשיג מוצרים צמחוניים.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו