beten_fly
bari14_Fly

טעים להכיר את שירן אגמי

מאת: גת וייס עבודי - עורכת פורטל EatWell
זמן קריאה: 3 דקות
למה לגישתה אין שום דבר שהוא אסור, מדוע היא לא מתכננת מראש מה תאכל ואיזה מתכון אליפות היא שיתפה איתנו? המנטורית שירן אגמי מזמינה אתכם, קודם כל, להיות קשובים לעצמכם

טעים להכיר את שירן אגמי. צילום: רן יחזקאל

bari14_In

שירן אגמי, היא כל כך הרבה דברים באישה אחת:

מנטורית, יזמית, מתכונאית תזונה טבעית, מאמנת להצלחה, מנחת הפודקאסט "תזונה מושכלת", מנחת סדנאות ומרצה בתחום התזונה, טבעונית כבר 5 שנים.

את כל הידע והניסיון הרחב שרכשה תביא עימה לסדנה מיוחדת שתקיים במסגרת כנס אוכלים בריא 14 במהלכה תעניק לנו כלים פרקטיים לאימוץ הרגלים של תזונה טובה ואורח חיים בריא אחת ולתמיד!

תפסנו אותה כדי לבדוק איך היא מיישמת זאת ביום יום. התשובות מעוררות השראה…

לאורחים קודמים במדור:

טעים להכיר את השחקנית לימור גולדשטיין

טעים להכיר את הסופרת והעיתונאית ענת לב-אדלר

המאמאצחיקית הראשית הגיעה: קרן אלאלוף שרעבי

 התשובות של שירן אגמי

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

ממולאים! ללא ספק הפייבוריט שלי.

אם היתה לי את האפשרות למלא ולגלגל כל היום סביר להניח שזה מה שהייתי עושה.

ממולאים זה עולם שלם של ״ביחד״ .

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

משהו קליל עם תוספת חלבון – פרוסה של לחם מחמצת מקינואה או כוסמת עם ממרח אבוקדו וירקות ועוד פרוסה עם חמאת בוטנים טבעית.

תתארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אני מאוד אוהבת לפתוח את הבקרים שלי עם שייק ירוק מרענן.

בגדול אני שומרת על מספר שעות מצומצם של אכילה במהלך היום, אז אני פותחת את ה״צום״ היומי שלי עם שייק חלבון.

פותחת את הבוקר עם שייק ירוק. צילום: unsplash

פותחת את הבוקר עם שייק ירוק. צילום: unsplash

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

יש כל כך הרבה שקשה לי לבחור אחד, אבל אם יש משהו שהוא מעל כל המיתוסים זה  ״אסור״ (אסור לאכול אחרי 20:00 / אסור לאכול פחמימות ושומן יחד / אסור לנשנש בין ארוחות ועוד ועוד…).

אין דבר כזה אסור, כי הכל מותר לנו כאנשים בוגרים.

זו לדעתי התובנה הכי חשובה שכדאי לאמץ כשמחליטים לשנות אורח חיים.

כשאנחנו מקטלגים לפי אסור או מותר אנחנו מלכתחילה מכניסים את עצמנו לתבנית מאוד מקובעת ומצמצמת.

הכל מותר לנו ואנחנו פועלים מתוך בחירה מודעת.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

מאכל שנחקק בזכרוני ויישאר תמיד זה סלט המלפפונים של סבתא שלי תמר ז״ל.

לא משנה כמה אני אנסה להכין את הסלט הזה הוא לא יתקרב לטעם שנצרב לי בתודעה.

סלט מלפפונים חמצמץ  עם שמיר בטעמים כל כך מדוייקים.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

בעלי חיים. ככה פשוט וכל מילה נוספת מיותרת.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

בעברי הרחוק כל יציאה מהבית היתה מלחיצה אותי מבחינת התארגנות על אוכל כי כל כך פחדתי שאני לא אסתדר ואשבור את הכלים.

עד שלמדתי כמה חשוב להגמיש את המוח, להפסיק להיצמד לוודאות ולהתחיל לסמוך על עצמי ועל הבחירות שלי בכל רגע נתון.

אני יוצאת מהבית בלי לתכנן בידיעה שלא משנה מה, איפה ומתי אני אסתדר ואבחר נכון ומדוייק לי.

אפילו אם זה לבקר במכולת במקום שאני לא מכירה ולקנות לי פירות שאני אוהבת או להיכנס למסעדה ולבחור בחירות מושכלות.

איזה כיף לגוון ולהכניס הרפתקנות לחיים.

מה החטא האהוב עלייך?

שנחזור לשאלה למעלה עם המיתוסים?

אין אסור, אין חטא – הכל מותר! מתוך הקשבה ואהבה לגוף ולנפש שלנו.

שירן אגמי - לפעול מתוך מקום של "הכל מותר". צילום: רן יחזקאל

שירן אגמי – לפעול מתוך מקום של "הכל מותר". צילום: רן יחזקאל

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

במי שהלב שלנו מרגיש שזה מדוייק.

להתחבר לעצמנו ולהקשיב ללב ולבטן.

האינטואיציה שלנו תמיד מדברת – רק לשים לב.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

משפט כל כך נכון שכל כך הרבה אנשים מפספסים.

לא משנה כמה נאכל בריא ונתאמן – אם לא נהיה קשובים לרגש ונתעלל בעצמנו דרך ביקורת ושיפוטיות זה מה שיקבע את מצב הבריאות וההוויה שלנו בחיים.

בשיטת האימון של תזונה מושכלת כיוון ההסתכלות הוא תמיד מהבפנים לבחוץ.

זה קודם כל משהו שהרגשתי בתוכי והתוצאה תהיה הבחירות שאקח ומה שקורה לי בחיים.

המתכון המנצח של שירן אגמי – סיר אורז אדום עם גרגירי חומוס

טבעוני, מקור לחלבון, ללא גלוטן וללא סוכר, קל להכנה, קל לעיכול ועשיר בוויטמינים ומינרלים.

הכל בסיר אחד – חלבון, פחמימות ושומן איכותי.

ארוחה ברגע עם מה שיש בבית.

סיר אורז אדום עם גרגירי חומוס. צילום: שירן אגמי

סיר אורז אדום עם גרגירי חומוס. צילום: שירן אגמי

מצרכים:

2 כפות שמן זית

3/4 כוס אורז פרסי

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות

2 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות

1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות

1 קופסת חומוס מוכן לאכילה / 1 קופסת חומוס שימורים מסונן

תבלינים: כפית פפריקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1.5 כוסות מים

הוראות הכנה:

נטגן בצל ופלפל עד הזהבה.

נוסיף את קוביות תפוח האדמה ונמשיך לטגן עד השחמה.

נתבל עם כל התבלינים (מלבד המלח) ונטגן קלות עד שכל הירקות מקבלים צבע אדמדם ושחום.

נוסיף את גרגרי החומוס המסוננים ואת האורז ונמשיך לטגן כ-2-3 דקות על אש גבוהה.

נוסיף מלח ומים, נסגור את המכסה ונביא לרתיחה.

זה הזמן לבדוק ולתקן טעמים אם צריך.

ננמיך לאש נמוכה ונבשל בערך 20-25 דקות עד שאין מים בסיר והאורז מוכן לאכילה.


הסדנה "כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי" בהנחייתה של שירן אגמי תתקיים ביום חמישי ה-11.4 בשעה 18:00 בערב בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו