supherb_Fly
Laisha_Fly

טעים להכיר את המטפל המוערך יגאל קוטין

מאת: - ND, נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל ברפואה סינית
מהו המזון המושלם בשבילו, איזו גישה תזונתית הובילה בעיניו למגיפת ההשמנה ולמה הוא מבקש שתרחיקו ממנו בוטנים אמריקאיים?

טעים להכיר את יגאל קוטין. צילום: עדי זיו אב

bari14_In

יגאל קוטין הוא אחד מאנשי הטיפול הידענים והמגוונים בארץ.

הוא נטורופת, מטפל ברפואה סינית, מטפל ברפואה הודית איורוודה, תרפיה בנשימה, הרבליזם קליני ומומחה לתזונה.

בנוסף הוא מעביר סדנאות צום ומנחה לצום רפואי.

השנה יעביר בכנס אוכלים בריא 14 הרצאה סופר-חשובה על כל הדרכים לשמירה על המוח שלנו, צלול, בריא וצעיר וגם ישתתף בפאנל מיוחד על צומות ככלי עוצמתי לריפוי.

ביקשנו ממנו להציץ לשגרת התזונה שלו…

לאורחים קודמים במדור:

המנטורית שירן אגמי

הדיאטן הקליני צחי כנען

השחקנית לימור גולדשטיין

 התשובות של יגאל קוטין

מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

חומוס חם וטרי.

כטבעוני זה המזון המושלם בשבילי לארוחת צהריים.

חומוס חם וטרי בלי פיתה (אחרת אני כבד, עייף ונרדם), עם סלט ירקות גדול וחמוצים.

ארוחה זו ממלאת אותי עד הערב ומאפשרת לי כמות חלבון איכותי וטוב.

אני אוכל חומוס 3 פעמים בשבוע! ובאמת – לא נמאס לי… מדי פעם אני מחפש את החומוסיה הטובה הבאה.

חומוס חם וטרי המזון המושלם לו כטבעוני. צילום: pexels

חומוס חם וטרי המזון המושלם לו כטבעוני. צילום: pexels

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

למשפחה – פנקייקים מכוסמת או שיבולת שועל, עם רוטב פירות יער חם, פירות ועוד הפתעות.

בשבילי – סלט פירות גדול, עם יוגורט שקדים, שברי קקאו ועוד הפתעות.

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אני בדרך כלל לא אוכל בבוקר.

אני מתחיל את האכילה ב-12 בצהריים ובדרך כלל אוכל שייק גדול המורכב מהרבה עלים ירוקים, פרי או שניים (עדיפות לפירות יער ובננה), קוקוס, שקדים, צ'יה, פולי קקאו ועוד.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

הו, יש כל כך הרבה…

מיתוס אחד – צריך לאכול החל מהבוקר ועד הערב, הרבה ארוחות קטנות.

זו גישה אותה למדתי לפני 20 שנים וכולם למדו אותה.

גישה זו הובילה למגפת ההשמנה, הסוכרת והתסמונת המטבולית.

גישה זו הופרכה כגישה תזונתית נכונה (לעיתים היא נכונה במקרים מסוימים).

מיתוס שני – בתזונה טבעונית יש מעט חלבון ומעט ברזל.

אנשים אשר אוכלים תזונה טבעונית מאוזנת זוכים בכמויות מספקות וטובות של חלבון וברזל.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

אוכל של אמא (אוכל רוסי): סלט תפוחי אדמה, מרק בורשט (מרק סלק), גביניות, סלט חצילים…

וגם אוכל הודי – זה האוכל המושלם בשבילי.

אני נזכר בכל המקומות הנפלאים בהם שוטטתי בהודו ובהם אכלתי אוכל הודי, צמחוני, מגוון, עשיר, צבעוני, מתובל –  ומושלם.

וגם – בשר.

אני טבעוני מזה 26 שנים, והאמת שאני לא מתגעגע לבשר, אבל הוא תמיד מעלה בי זיכרונות. בעיקר כאשר אני מריח בשר על האש…

זכרונות טעימים מהודו. צילום: pixabay

זכרונות טעימים מהודו. צילום: pixabay

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

נראה לי שאכלתי הכל! אבל באמת הכל.

מבשרים משונים (שלא אזכיר פה כי …), כל מיני סוג "דשא", אצות וצמחים שונים.

באמת הכל!

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

ירקות טריים שלמים, טחינה, אבוקדו, לחם טוב, פירות, שקדים ואגוזים.

זה סוגר לי ארוחה מושלמת בכמה דקות, וזהו אוכל שאינו מתקלקל בחוץ ועשיר.

אולם, אם אפשר, בדרך כלל אקח איתי קופסה עם ירק מבושל, קטניה או טופו וטחינה.

מה החטא האהוב עלייך?

פיצה – ג'אנק מושלם!

בצק, גבינה חמה, רוטב מלוח… זו ארוחת "ג'אנק" מושלמת בשבילי.

קשה לי לומר לא למשולש פיצה איכותית.

וגם בוטנים אמריקאים – אני נזהר מהם כמו מאש.

ממכר!

פיצה - קשה לעמוד בפניה. צילום: unsplash

פיצה – קשה לעמוד בפניה. צילום: unsplash

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

שניהם מקצועות טובים.

כל איש תזונה יכול להיות נהדר במקצוע שלו.

לעיתים יש מעט שוני בגישות.

היתרון בנטורופת הוא בדרך כלל ידע בדיספלינות נוספות, כמו אבחונים שונים (אירידיאולוגיה, לשון, דופק ועוד), ידע בצמחי מרפא ותוספי תזונה ועוד.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל, זה מה שאוכל אותך?"

אציע ניסוח שונה: אנחנו סך כל מה שאנו צורכים.

מזון או אוכל נצרך ברמות שונות: מזון פיסי, מזון נפשי, רגשי, מזון רוחני…

מה שאנו מורחים על עצמנו הוא מזון, מה שאנו לובשים – נספג בגופנו, רעלים בסביבתנו – נכנסים לתוכנו, אופי הצריכה / צרכנות שלנו בכל אספקט חומרי ונפשי – זה מה שאנחנו.

חלק ממה שאנו צורכים אוכל אותנו (רעלים, חיידקים, וירוסים, טפילים) וחלק מזין אותנו ומבריא אותנו.

אוסיף כי אנחנו גם מה שאנו לא צורכים או אוכלים.

צום, הפסקות אכילה הן מפתח לבריאות תקינה כל הרמות, בכל מערכות הגוף, מן המוח ועד הלב!

אנו חייבים הפסקות אכילה ארוכות, לצום מיד פעם לפעם!

זו אפיגנטיקה קלאסית.

אנו, הביטוי שלנו בעולם, אופי המחשבה והגוף שלנו הוא סך הצריכה שלנו ומעבר לגנים ולתורשה.

למאמרים קודמים של יגאל קוטין באתר EatWell:

כיצד צום משפר את תפקוד המוח?

צום וניקוי רעלים לשנה החדשה

האם הנאה מהאוכל היא תוכנית התזונה הטובה ביותר?

המתכון המנצח של יגאל קוטין – פולנטה תירס חמה עם ירקות

מתכון מנצח לפולנטה תירס. צילום: unsplash

מתכון מנצח לפולנטה תירס. צילום: unsplash

מקפיצים במעט שמן:

3 גזרים קצוצים

סלרי קצוץ – 2 גבעולים

5-6 פטריות קצוצות

1 בצל קצוץ

3-4 שיני שום

1 גמבה אדומה קצוצה לריבועים.

מוסיפים 2 כפיות גדושות של פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

מוציאים ושמים בצד

מוסיפים 1 כוס פולנטה תירס לסיר

מוסיפים 2-3 כוסות מים + חלב שקדים (חצי חצי)

מערבבים כל הזמן למניעת גושים.

במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים.

לאחר שכל הפולנטה נמסה בנוזלים, אפשר להוסיף את הירקות תוך כדי בחישה עד ליצירת מרקם אחיד.

טועמים ומתקנים תיבול.

משמנים היטב תבנית זכוכית, יוצקים את כל התערובות, פורסים מעל פרוסות דקות של עגבניה ומכניסים לתנור ל-20 דקות ב-180 מעלות.

יאמי!


הרצאתו של יגאל קוטין "מוח מנצח – המפתח לבריאות המוח" תתקיים ביום חמישי ה-11.4 בשעה 19:00 בערב בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

כמו-כן, ביום שישי ה-12.4 ישתתף יגאל בפאנל מומחים בנושא "צומות ניקוי רעלים – כלי עומצי לריפוי" בהנחיית ד"ר גיל יוסף שחר ובהשתתפות אלירן דה מאיו.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

צרו קשר עם יגאל קוטין



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו