supherb_Fly
himalayaKrem_Fly

טעים להכיר את אפרת אטיאס מהבית הבריא

מאת: גת וייס עבודי - עורכת פורטל EatWell
זמן קריאה: 3 דקות
אפרת אטיאס יוצאת להגנה על תדמית הפירות כמזון משמין, מאמינה כי לתזונה השפעה גם על הנפש וחושפת מה הקינוח המושחת שקשה לה לעמוד בפניו

טעים להכיר את אפרת אטיאס מהבית הבריא. צילום: סוכנות עלית

bari14_In

האורחת שלנו השבוע במדור "טעים להכיר" היא מקור להשראה אמיתית.

אפרת אטיאס, בעלת הבית הבריא של אפרת אטיאס – קליניקה לטיפול תזונתי לנשים במעגלי החיים, מנחת תכנית "המסע 360" לנשיות מאוזנת, חזקה ובריאה.

אפרת תגיע לכנס אוכלים בריא 14, להרצאה בה תסביר איך תוכלו ליהנות גם בביתכם ממטבח בריא בקלות וללא מהפכים קיצוניים, ותעניק לכם כלים שיאפשרו לכם לרתום את בני הבית לשינוי.

לרגל האירוע, ביקשנו ללמוד איך נראית התזונה בבית הפרטי שלה.

לאורחים קודמים במדור טעים להכיר:

השחקנית לימור גולדשטיין

המנטורית שירן אגמי

המטפל המוערך יגאל קוטין

התשובות של אפרת אטיאס

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

בטטות בכל הווריאציות!

צלויות, פירה, בתבשיל, או כצ'יפס בנינג'ה.

אני אוהבת לחצות בטטות לאורכן, ולצלות בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול.

בתוספת תבשיל מתקתק של פטריות וערמונים מעל זה פשוט מושלם!

בטטה - פשוט תענוג. צילום: 123RF

בטטה – פשוט תענוג. צילום: 123RF

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

מעדן צ'יה מהמם שאני מכינה כבר משישי ונהנית לאכול לאחר צעידת שבת בבוקר, בתוספת קוביות פרי, שברי אגוזים, מעט קוקוס מעל וכפית מייפל טבעי.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

לרוב, אעדיף שייק ירוק שאכין מעלים ירוקים, פרי, מים וחופן אגוזים.

אני מגוונת מידי פעם עם קרקרים משיבולת שועל שאני מכינה בצ'יק בטוסטר עם אבוקדו ונבטים או חביתת עדשים עם סלט.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

פירות זה משמין!

לא, אם אנחנו משמינים זה לא יהיה מהפירות שאנו אוכלים, זה בטוח.

פירות הם עדיין אחד המקורות הטובים בתזונה לסיבים תזונתיים וחומרי הזנה חיוניים ולכן דווקא יכולים לתמוך בהשבת האיזון לגוף בהיבט המשקל.

נכון שלא נגזים בצריכתם, כמו בכל מזון טבעי אחר, אך כן נעדיף אותם לנשנוש בין הארוחות וכשמתחשק לנו משהו מתוק.

פירות - פינוק בריא. צילום: pixabay

פירות – פינוק בריא. צילום: pixabay

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

קוסקוס של סבתי היקרה שהלכה לעולמה לפני 12 שנים.

בכל פעם שאני אוכלת קוסקוס, אני נזכרת בה יושבת ומסננת אותו בקערה גדולה, כשבבית כבר התפשט ניחוח המרק המבושל.

מאז שעברתי לתזונה טבעית אני מכינה את הקוסקוס עם מרק ירקות, ללא עוף ובשר, על מצע קינואה מבושלת במקום הסולת.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

פירות ים, חזיר וכל מה שלא כשר.

גם לא עוף ובשר, מטעמי מצפון ובריאות.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

2 כריכים מכוסמין עם טחינה, פרוסות דקות של סלק ונבטים, קופסת ירקות חתוכים, 2 יחידות פרי, שקית אגוזים, שקדים, גוג'י ברי ותמרים ותמיד בקבוק מים שאמלא שוב ושוב במהלך היום.

מה החטא האהוב עלייך?

עוגת גבינה מושחתת!

יש לי חולשה לעוגות גבינה מכל הסוגים והמינים.

לפני 15 שנים עברתי לתזונה טבעית ובעקבות כך ירדו באופן טבעי החשקים לקינוחים ולשאר מתוקים.

לא אכין עוגת גבינה ובוודאי לא ארכוש, אך אם מזדמן לי לטעום, איהנה מכל רגע ללא יסורי מצפון.

<yoastmark class=

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

נטורופת/ית כמובן (וכבודם של הדיאטנים במקומם מונח).

לפני 12 שנים סיימתי לימודי תזונה טבעית במכללת רידמן.

כרגע אני משלימה לימודי נטורופתיה על מנת לרכוש עוד ועוד כלי טיפול משלימים.

הגישה הנטורופתית מייחסת משקל רב לקשר שבין הגוף והנפש.

היא עושה שימוש מושכל בחוכמת הטבע על מנת להעניק למטופל את המענה השלם להעצמת יכולת הריפוי הטבעית שלו.

הקשר הזה חסר לטעמי בקרב דיאטנים קליניים רבים.

בנוסף, התזונה הטבעית מהווה את החלק המשמעותי בטיפול הנטורופתי.

בעוד הנטורופת יכוון למזון צמחי נקי מתוספים, טבעי וגולמי עד כמה שניתן, הדיאטן יכוון לתזונה בעיקר על פי ערכים קלוריים, משקל המזון וחישובים שלא ניתן להחזיק בהם לאורך זמן.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת – זה מה שאוכל אותך?"

אני מסכימה, אך חלקית ואסביר.

ברור וידוע שישנו קשר בין היכולת שלנו להתמודד עם אתגרי החיים לשלומות שלנו.

מתח ממושך ורגשות שליליים, כמו קנאה, שנאה, כעס, אכזבה, פחד, מחשבות שליליות וכו' משבשים את האיזון הטבעי בכל מערכת הגוף, פוגעים במיקרופלורה הטבעית של מערכת העיכול ומחלישים את התדר האנרגטי שלנו, מה שחושף אותנו לחוסר אנרגיה, היחלשות חיסונית והתפתחות מחלות.

עם זאת, העולם המערבי מזמן לנו על בסיס יומי לא מעט מתח, אתגרים וקשיים.

לכן, קשה עד בלתי אפשרי להימנע מהם ומהרגשות / מחשבות שהם מביאים עימם.

כאן נכנס תפקיד התזונה – לתמוך במערכות הגוף בתקופות לחץ / משבר קצרות או ארוכות ולסייע בצמצום הנזקים המצטברים.

על כן, זה גם מה שאנו אוכלים וגם מה שאוכל אותנו.

צפו בסרטון בו אפרת מסבירה על הקשר בין סטרס ותזונה:

המתכון המנצח לבראוניז של אפרת אטיאס

מתכונים קלים במינימום עבודה זה אני.

הנה אחד מהם לבראוני'ז כקינוח, נשנוש לצד חליטה טובה או כחטיף בריא לפני אימון גופני.

אין צורך לאפות, ללא גלוטן וללא מזון מן החי:

טוחנים במעבד מזון לפי הסדר: 1.5 כוסות אגוזי מלך, 2-3 כפות אבקת קקאו raw (שלא עבר קליה) ו-10-15 תמרים לחים, רצוי מזן מג'הול, עד ליצירת מעין בצק.

משטחים את "הבצק" בתבנית אינגליש קייק ומהדקים לגובה 2 ס"מ בערך.

מפזרים שברי אגוזים ומקפיאים לשעתיים לפחות. חותכים לריבועים ומאחסנים במקרר.


הרצאתה של אפרת אטיאס "איך ליצור בית בריא משלכם" תתקיים ביום שישי ה-12.4 בשעה 12:00 בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו