LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

חמאת גהי - פשוט להכין בבית

מאת: מתכון מתוך הרצאתו של צחי בוקששתר בכנס אוכלים בריא 12
זמן קריאה: < 1 דקה
כמה פשוט לייצר חמאת גהי בבית? פשוט מאוד. צחי בוקששתר חשף בכנס אוכלים בריא 12 את הדרך לעשות זאת

איך להכין חמאת גהי. צילום: unsplash

Liat_IN

כשיש לנו צורך לטגן משהו במטבח, אחת האופציות הטובות יותר היא לטגן בחמאת גהי. בניגוד לסוגי שמנים רבים, חמאה זו אינה מתחמצנת בקלות בזמן הטיגון וכך לא נוצרים רעלים במזון.

צחי בוקששתר חשף בהרצאה בכנס "אוכלים בריא 12" כיצד הוא מכין חמאת גהי לטיגון בבית.

למתכונים עם חמאת גהי:

קינוח בטטות עם גהי ותרמילי הל

 סלק מאודה

עוגיות חמאה בסגנון GAPS

מתכון לחמאת גהי של צחי בוקששתר

מצרכים:

חמאה רגילה

תיבול מועדף כמו גרגרי כוסברה, קצח וכד'.

הוראות הכנה:

אני מבשל את החמאה בסיר גבוה על אש קטנה.

בכל פעם, אני מסיר את הקצף ושם אותו בצד.

בסוף, אני יוצק את החמאה שנשארה לצנצנת  ומשאיר אותה להתקרר.

מן הצנצנת אני מסנן את הנוזל ומשאיר רק את המוצק.

המוצק הוא חמאת גהי הטובה לצרכי טיגון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו